Hamile bırakan istismarda 'basit suç' kararı

Mahkeme, üç kez cinsel istismarda bulunduğu engelli kadının hamile kalmasına neden olan sanığın suçunu 'basit cinsel saldırı' saydı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Durmuş köyünde yaşayan 24 yaşındaki, zihinsel engelli M.K, geçen mart ayında karnın şişmesi üzerine hastaneye götürüldü. Muayenede genç kadının hamile olduğu anlaşıldı. M.K. ifadesinde, 23 ve 26 Temmuz 2015’te iki kez komşusu Abdusselam Müminoglu’nun tecavüzüne uğradığını anlattı.

'BASİT CİNSEL SALDIRI'

Suçu kabul eden ve tutuklanan Müminoğlu’nun ağır ceza mahkemesinde açılan davası, geçen 6 Eylül’de bitti. Yargılama sonunda, sanığa “basit cinsel saldırı” suçundan 7 yıl hapis cezası verildi. Bu suç engelli kişiye karşı işlendiği için ceza 10 yıl 6 aya çıkarıldı. Birden çok kez suç işlendiği için ceza 12 yıl 13 ay 15 gün hapse yükseltildi, ayrıca sanık “hürriyetten yoksun kılma” suçundan da 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

'VÜCUT DOKUNULMAZLIĞI İHLAL EDİLDİ'

Gerekçeli kararda, Fırat Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlığı’nın 28 Mart 2016’da hazırladığı rapora yer verildi. Kararda M.K.'nın bâkire olduğu vurgulanırken, sanığın cinsel birliktelik olmadan sürtünme yoluyla kendini tatmin ettiğine dikkat çekildi. Mahkeme sanığın üç farklı zamanda bu şikilde cinsel istismarda bulunduğunu da belirtti. Kararda şu ifadelere yer verildi: "Mağdurun hamile kalmasına sebep olacak şekilde sarkıntılık düzeyini aşarak cinsel organ sürtmek ve kıyafetlerini çıkarıp mahrem bölgelerini okşamak suretiyle birlikte olarak mağdurenin vücut dokunulmazlığını ihlal ettiği ve mağduru bu amaçla iki defa hürriyetinden yoksun bıraktığı anlaşılmıştır.”