Belediye Başkanı: Teleferik bir yerlerine mi batmış?

Sel ve heyelan yaşanan Beşikdüzü'nde çalışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, ilçede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde meydana gelen sel ve heyelanın ardından temizlik çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları takip eden Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, teleferik projesiyle ilgili eleştiriler için "Teleferik bir yerlerine mi batmış? Sel ile teleferiğin ne alakası var?" dedi.

Beşikdüzü'nde 3 kişinin hayatını kaybettiği sel ve heyelanın ardından çamur, balçık ve hafriyat temizleme çalışmaları sürüyor. Çalışmaları izleyen Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, bir an önce normal yaşama dönmek istediklerini söyledi. Bıçakçıoğlu, zarar tespit çalışmalarının da devam ettiğini ifade etti.

Köylere ulaşımın sağlandığını aktaran Bıçakçıoğlu, heyelan riskinin devam ettiğini aktardı.

"KADER DİYEMEYİZ"

Karadeniz Sahil Yolu'nun ilçe merkezinden yüksekte oluşu nedeniyle oluşan kot farkının yaşanan selde etkisi olduğuna işaret eden Başkan Bıçakçıoğlu, "Buna 'kader' diyemeyiz. 2012'de, 2014' de bunu yaşadık. Bu yol 1964'de yapıldı. Çok kot farkı var. Karadeniz Sahil Yolu ile ilçe merkezi arasında 3 metre kot farkı var. Ne yapacağız? Gelen yağmur ilçede kalıyor, denize ulaşmıyor" dedi.

"İLÇE 2 METRE YÜKSELTİLECEK"

Bıçakçıoğlu, kentsel dönüşüm ve yeni imar planı çalışmaları yapıldığını ve ilçenin 2 metre yükseltileceğini kaydetti. TOKİ ile yapılan çalışmanın tamamlandığı söyleyen Bıçakçıoğlu, "Caddeler, sokaklar ve binalar yıkılacak, yenisi yapılacak. İlk etapta 700 konut var" şeklinde konuştu.

"ALLAH ÖNÜMÜ AÇIK ETSİN"

Teleferik projesine yönelik eleştirilerle ilgili konuşan Orhan Bıçakçıoğlu, "Kim eleştirirse eleştirsin. Beşikdüzü'ne teleferik yapılacak, buraya 5 yıldızlı otel yapılacak. Ben günü kurtarma peşinde değilim. Vız gelir, tırıs gider. Bir dönem belediye başkanlığı için geldim. 'Allah önümü açık etsin' diyorum. Bu proje eskiden beri olan bir proje. Turizme önemli bir katkısı olacak bu projeyi yapacağız. Teleferik bir yerlerine mi batmış? Sel ile teleferiğin ne alakası var?" dedi. (DHA)