'Avukata mesaj atmak suç sayıldı'

HDP'li Erhan Yapıcı'nın avukatına attığı mesaj 'örgütle bağlantı delili' olarak polis fezlekesine eklendi. Yapıcı'nın tutukluluğu sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Kahramanmaraş İl Başkanı Erhan Yapıcı ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencilerinden 24 kişinin yargılandığı davanın 22 Eylül'deki 2. duruşmasında 11 kişinin tutukluluk süresinin devamına karar verildi. Davanın avukatı Mehmet Alaattin Aslan, tutukluluk kararının hukuk dışı olduğunu ve telefon kayıtlarının farklı algılanarak fezlekeye eklendiğini söyleyerek karara tepki gösterdi.

'EV ARAMASINDA KİTAP ÇIKTI'

Sokağa çıkma yasaklarını protesto ettikleri iddia edilen ve geçtiğimiz mart ayında Diyarbakır'da yapılan HDP'nin genel kuruluna gitmek için Kahrmanmaraş'ta çalışmalar yaptıklarından dolayı haklarında dava açılan 25 kişinin yargılandığı davanın avukatı Mehmet Alaattin Aslan konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “İddianamede yazılan Büyük Botan Yürüyüşü ve DEM GENÇ'in yürüyüşüne katılan öğrencilerin Erhan Yapıcı tarafından örgütlendiği iddia ediliyor. Bunun hukuki hiçbir dayanağı yoktur. HDP İl Başkanı Ercan Yapıcı ev aramalarında gözaltına alınıp tutuklandı. Aynı şekilde evlerinde yapılan aramanın da hiçbir dayanağı bulunmuyor. Yapılan ev aramalarında polislerin yanlarında en az iki tanığın olması gerekiyordu. Burada kitaplar bulunuyor ve bu delil olarak kullanılıyor. Ayrıca bir husus daha var. Emniyet tarafından telefondaki ses kayıtları farklı algılanarak ve farklı yorumlanarak fezlekeler hazırlandı. Yine emniyet tarafından fezlekelerde çok fazla manipülasyonlar oluşturuldu. Ercan Yapıcı'nın, Maraş DBP İl Eşbaşkanı Kenan Can'ın tutuklanmasına dair avukatı Celal Dikme'ye, "Kenan arkadaş alındı bilgin olsun." şeklinde mesaj atması 'örgütle organik bağ kurulmuştur' diye iddianameye eklendi. Bir insan avukatına tutuklamalara dair haber veriyorsa bu ne zaman 'örgüte mesaj atıyor' anlamına geldi? Artık avukata mesaj atmak da suç sayılıyor.”

'ELÇİ ANMASININ FOTOĞRAFLARI ALINIP FEZLEKEYE EKLENDİ'

Diyarbakır'da vurularak katledilen Baro Başkanı Tahir Elçi'nin anmasına katılan müvekkillerinin sosyal medyadaki fotoğraflarının alınarak fezlekelere eklendiğini söyleyen avukat Aslan şöyle devam etti: “Yargılanan sanıklardan bazıları Tahir Elçi anmasıyla ilgili sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlar yapmış. Bu fotoğraflardan bazıları alınıp fezlekede şu şekilde yorumlandı: PKK kuruluş yıldönümü anması. Bu fotoğrafların Tahir Elçi anmasından olduğu sabitken altına değerlendirmeler yapıldı. Bütün delillerin çürütülmüş olduğu buradan da görüleceği gibi hukuka uygun olan somut bir delil bile yokken hukuk dışı bir yöntemle tutukluluğun devam etmesine karar verildi.”