Diyarbakır Havalimanı'na roketli saldırı

Diyarbakır Havalimanı’ndaki polis kontrol noktasına roketatarlı saldırı düzenlendi. Havilamını geçici olarak uçuşlara kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın Merkez Bağlar İlçesi’nde bulunan Diyarbakır Havalimanı VİP bölümündeki polis kontrol noktasına PKK’liler roketatarlı saldırı düzenlendi.

Atılan 4 roket mermisi, boş araziye düştü. Patlamada, şarapnel parçaları nedeniyle havalimanının bazı camları kırıldı.

Ölen ya da yaralananın kimsenin olmadığı saldırının ardından bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Havalimanına giden yolları kesen polis ekipleri, bölgede operasyon başlattı.

Havalimanında bulunan yolcular ile personel de terminal içine alındı. Havalimanı geçici olarak yolcu giriş çıkışı ve uçuşlara kapataldı.

DIYARBAKIR HAVALIMANI'NA PKK'LI TERORISTLERIN DUZENLEDIGI ROKETATARLI SALDIRIDA OLEN YA DA YARALANAN OLMADI. (FOTO: CANAN ALTINTAS/DHA, DIYARBAKIR) Havalimanı bir süre giriş çıkışlara kapatıldı

Özel bir havayolu şirketinin İstanbul’dan gelen yolcu uçağının havalimanına inişinden kısa bir süre sonra gerçekleşen saldırı nedeniyle, yolcular arasında panik yaşandı.

Diyarbakır Valiliği, saldırı nedeniyle uçak seferlerinin ertelenmesi ya da iptal edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı. (DİYARBAKIR/DHA)