Kazdağları yangınında sabotaj şüphesi!

Kazdağları'nda çıkan yangında 30 hektarlık alan kül oldu. Maden çevresinde ve aynı anda birkaç farklı noktada çıkan yangın için Edremit Belediye Başkanı sabotaj şüphesini dillendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir'in Edremit İlçesi sınırındaki Kazdağları'nda başlayan orman yangını kuvvetli rüzgarın etkisiyle geniş alana yayıldı. Dün gece başlayan orman yangını bugün saat 12.30 sıralarında kontrol altına alındı.

Çevre illerdeki Orman Bölge Müdürlükleri'nin desteğiyle müdahale edilen yangında soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi. TEMA Vakfı Edremit Temsilcisi Zülkif Bozbek, "5 helikopter ile soğutma devam ediyor. Geçen yıl güney yamaçta çıkan yangın bu yıl kuzey yamaçlarda çıktı. Yangın tek bir yerde değil farklı farklı noktalarda başlamış. Karadan ulaşılması imkansız yerler var. Orman araçları karadan müdahalesini sürdürüyor" dedi.

SABOTAJ İHTİMALİ

Kazdağları Talimalanı Mevkisi'nde çıkan orman yangınında fıstık çamı ve kızılçam ağaçlarının bulunduğu 30 hektarlık alanın zarar gördüğünü söyleyen CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamıl Saka, Edremit Belediyesi'nin de su tankerleriyle söndürme çalışmalarına katıldığını açıkladı. Yangının bölgede bakır ve molibden üreten bir maden ocağının çevresinde çıktığına dikkat çeken Saka, hep aynı bölgede ardı ardına orman yangını çıktığını söyleyerek "Kazdağları bir kuru dalı bile heba edilemeyecek kadar değerlidir. Gelecek kuşaklara aktarılması gereken bölgemizin ve ülkemizin doğal güzelliklerindendir. Hanlar-Talimalanı bölgesinde yer alan madenin çevresinde 3 ayrı noktada başlayan yangın, itfaiye ekiplerinin havadan ve karadan yoğun çalışmaları sonucu kontrol altına alındı. Ne tesadüftür ki, bu bölgede yangınlar sürekli olarak madenin çevresinde çıkmaya devam ediyor" dedi.

4 AYRI NOKTADA VE MADEN ÇEVRESİNDE

Yangın söndürme çalışmalarına da destek veren köylülerden Mustafa Çoşkun da, yangının 4 ayrı noktada başladığını belirterek "Birini söndürmek için uğraşırken ardı ardına farklı 3 yerden daha yangın başladı. Bu bölgede çıkan yangınların maden ocağının çevresinde çıkması oldukça düşündürücü. Rastlantı olmadığını, sabotaj olduğunu sanıyoruz. Yetkililer, konuyu dikkatle incelemeli" diye konuştu. (DHA)