Valiye 'şehit eşiyim' diyen kadın tutuklandı

Asker cenazesinde kendisini Adapazarı Valisi Coş'a "şehit eşi" olarak tanıtan kadın tutuklandı. Polis araştırması sonucunda kadının yalan söylediği ve başka kimlikler kullandığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Asker cenazesinde, Adapazarı Valisi Hüseyin Avni Coş'un yanına gelen bir kadın kendini "şehit eşi" olarak tanıttı. Yapılan araştırma sonucunda, Reyhan D.'nin eşinin askerde yaşamını yitirmediği ortaya çıktı. Gözaltına alınan Reyhan D., mahkeme tarafından tutuklandı.

Mardin'in Derik ilçesinde, PKK'lilerin saldırısında sonucunda Jandarma Uzman Çavuş Samet Şare hayatını kaybetti. Şare'nin cenaze töreni 30 Haziran'da Adapazarı'nda yapıldı.

Cenaze töreninde yanında 2 çocukla birlikte Adapazarı Valisi Hüseyin Avni Coş'un yanına gelen Reyhan D., asker eşi olarak tanıttı. Asker olan eşinin 2006 yılında öldüğünü belirten Reyhan D., yaşadığı acıyı unutamadığını, uyuyamadığını ve gece gündüz mezarlığa gittiğini söyledi.

Vali Coş'un talimatı ile Reyhan D., bayramda ziyaret edilecek aileler arasına alındı. Bu konuşmanın ardından Reyhan D., cenaze evinden aceleyle ayrılması üzerine şüphelenen polisler araştırma yapmaya başladı.

"TERÖR" SUÇLAMASINDAN TUTUKLANDI

Araştırmada Reyhan D.'nin 3 kere evlendiği ve hiçbir eşinin askerde hayatını kaybetmediği tespit edildi. Cenaze evinden ayrılırken kendini "Binbaşı Melisa" olarak tanıtan Reyhan D.'nin, başka yerlerde de binbaşı ve askeri pilot unvanlarını kullandığı öğrenildi.

Çeşitli illerde 5 dolandırıcılık, 2 iftira soruşturması geçiren Reyhan D., dün evine gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde ifadesi alınan Reyhan D. bugün adliyeye sevk edildi.

"Terör örgütü ile irtibatlı" olduğu iddiasıyla tutuklanan Reyhan D.'nin dosyası hakkında gizlilik kararı verildi. Kararın ardından Reyhan D., Ferizli Cezaevi'ne gönderildi. (DHA)