Baba mesleğini yüksek öğrenimle taçlandırdı

Babasından seramikçiliği öğrendikten sonra Güzel Sanatlar'da bölümünü okuyan 22 yaşındaki Mine Bardak, ödül sahibi oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın'ın Karacasu İlçesi'nde seramik ustası Ali Bardak'ın, Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü'nü bu yıl bitiren kızı Mine Bardak, 'Uşak Üniversitesi 5'inci Uluslararası Katılımlı Genç Seramikçiler Karo Yarışması'nda birinci oldu.

Plastik damacanaya alternatif toprak damacana ile adını duyuran seramik ustası Ali Bardak'ın, kendisi gibi zanaatkar olan kızı Mine Bardak, Karacasu'nun tarihi çömlek ocaklarında 8 kuşaktır babadan oğula geçen çömlekçiliğin kadınlar tarafından da başarıyla sürdürülebileceğini gösterdi. Babasından mesleğini yüksek öğrenimle taçlandıran 22 yaşındaki Mine Bardak'ın topraktan yaptığı eser, Uşak Üniversitesi 5'inci Uluslararası Katılımlı Genç Seramikçiler Karo Yarışması'na sunulan 245 eser arasında birinci oldu.

'DAHA BÜYÜK ÖDÜLLER İSTİYORUM'

Ödülün kendisi için sürpriz olduğunu kaydeden Mine Bardak duygularını şöyle dile getirdi: "Daha önce Rotary Altın Testi Yarışması'na katılmıştım. Yarışmadan çok umutluydum. Derece gelmeyince hevesim kırıldı. Bu yarışmadan da hiç umudum yoktu. O yüzden bu yarışmaya son gün yapıp teslim ettiğim bir eserle katıldım. Ama eserim bana başarı ödülü kazandırdı. Çok mutluyum. Özgüvenim yerine geldi."

Bebekliğinden bu yana ocakların içinde büyüyen ve babası gibi mesleğine aşık biri olan Bardak, "Mesleğime aşığım. Toprakla oynamayı seviyorum. Bundan sonra da yarışmalara katılıp daha büyük derece ve ödüller almak istiyorum" diye konuştu.

'EN BÜYÜK GURUR KAYNAĞI'

Kızının başarılarıyla gurur duyduğunu belirten evli 2 çocuk babası 45 yaşındaki Ali Bardak da şunları söyledi: "Kızım üniversite sınavlarına girip mesleği seçerken ona sadece yol gösterdik. Tercihi ona bıraktık. O bizim gösterdiğimiz yoldan yürüdü. Baba mesleğini seçti. Ben mutfakta yetiştim, kızım ise hem mutfakta pişti hem de mektebini okudu. Çok daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Onunla ne kadar gurur duysam azdır." (DHA)