AVM'de yapılan yanlış anons paniğe yol açtı

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bulunan bir alışveriş merkezinde yapılan tahliye anonsu korku ve paniğe neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadıköy'de bir alışveriş merkezinde (AVM) yapılan "tahliye edin" anonsu paniğe yol açtı. Anonsun ardından müşteriler alışveriş merkezini terk ederken, çok sayıda polis ekibi bölgeye yönlendirildi.

Kadıköy saat 15.00 sıralarında alışveriş merkezi içerisinde bulunan bir mağazadan "tahliye edin" anonsu yapıldı. Mağaza müşterilerinin binayı terk etme çabası tüm merkeze yayıldı. Anonsun yanlış şekilde diğer müşterilere yayılması sonucu büyük panik yaşandı.

"HERKES AŞAĞI ATLADI"

Olayı anlatan bir görgü tanığı, "Kafeden silah sesi geliyor dediler. Yüksekçe bir yer; herkes aşağı atladı. Sadece çatışma var dediler. İçeride yapılan anonsta canlı bomba var dediler. İçerisi çok panik halindeydi. İnsanlar kaçışıyordu. Bizde kaçtık. Alışverişi filan bıraktık, direkt kendimizi dışarı attık. AVM boşaltıldı. Bayılanları ambulans geldi aldı. Korkunçtu" dedi.

CEZA KESİLDİ

Heyecan ve panik yaratan anonsun teknik bir arızadan kaynaklandığı, otomatik olarak devreye girdiği belirtildi. Öğrenildiğine göre bu mağazaya cezai işlem uygulandı. Olayla ilgili tespit çalışmaları sürerken AVM'de durum normale döndü. (DHA)