Rüzgar Çetin davasında ölen polis kusurlu

Rüzgar Çetin'in, 1 polisin ölümüne sebep olduğu kazayla ilgili davada bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rüzgar Çetin’in yaptığı ve 1 polisin ölmesi, 1 polisin yaralanmasına neden olan kazayla ilgili davada, bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu.

Habertürk gazetesinden Veli Sarıboğa'nın haberine göre, bilirkişi raporunda Çetin'in kaza gecesi 0.90 promil alkollü çıktığı, süratli ve hatalı olduğu kaydedildi. Fakat bilirkişi heyeti, emniyet kemeri takmayan polisleri de kusurlu bulundu. Rapora göre, polisler kemer takmış olsaydı ölüm ve yaralanma gerçekleşmeyebilirdi.

Bu nedenle bilirkişi heyeti Çetin'in tam kusurlu değil, asli kusurlu olduğunu savundu. Mahkeme dava dosyasının Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek kusur oranlarının tespitine ve davanın 29 Temmuz'a ertelenmesine karar verdi. Rüzgar Çetin'in 22,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Kazada hayatını kaybeden polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün avukatı ise bilirkişi raporunun gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Her şey kameralar önünde olmuştur" dedi.

Çetin'in avukatının "Sollamak için hafif hızlanmıştır" sözleri üzerine, Alagöz'ün kardeşi "Makas atarak ilerlemektedir. Hafifçe sollama değil trafik terörüdür" şeklinde konuştu.