Kılıçdaroğlu saldırganının silahlı fotoğrafları!

Sosyal medyada tabancalı fotoğraflarını paylaştı... Uyuşturucu ve adam yaralamadan sabıkalı... Polis üniformasıyla gittiği cenazede önce Başbakan'a sarıldı sonra Kılıçdaroğlu'na saldırdı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Vezneciler'deki bombalı saldırıda ölen polislerin cenaze törenine polis üniformasıyla katılarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı girişiminde Tunç Ezer'in adam yaralamak ve uyuşturucudan sabıkalı olduğu ortaya çıktı. Ezer'in sosyal medya hesabından çok sayıda tabancalı fotoğrafını paylaştığı görülüyor.

Vezneciler'deki bombalı saldırıda ölen polislerden Kadir Cihan Karagözlü ve Gökhan Topçu için önceki gün Fatih Camisi’nde cenaze töreni düzenlenmişti. Cenaze töreninde, protokol bölümüne giren Tunç Ezer, Başbakan Binali Yıldırım’a sarılmış çıkışta da Kılıçdaraoğlu’na saldırmaya teşebbüs etmişti. Kılıçdaroğlu'nun cenazeye gönderdiği çelengi de parçalayan Tunç Ezer’in, güvenlik önlemlerini nasıl aştığı bilinmiyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre uyuşturucu ve adam yaralamaktan sabıkalı Tunç Ezer’in oto yıkamacısı olduğu öğrenildi. Ezer'in çevik kuvvet tişörtüyle ve şapkasıyla girdiği cami avlusunda, protokol ve şehit yakınlarının bulunduğu bölüme nasıl geçtiği, Başbakanlık korumalarını nasıl atlattığı konusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama yapılmadı.

Başbakan’ın yanına yaklaşmasına ve sarılmasına rağmen polisin hiçbir müdahalede bulunmadığı Ezer’in Facebook’tan çok sayıda tabancalı fotoğraf paylaştığı ortaya çıktı.

POLİS ÜNİFORMASI GİYMEK SUÇ DEĞİL

Polisteki bilgilere göre Tunç Ezer, İstanbul Bakırköy doğumlu. 29 yaşında, eşinden boşanmış. ‘Mala zarar verme’ suçlamasıyla sorgulanan Ezer, ifadesinde şunları söyledi:

“Şehit Kadir Cihan Karagözlü’nün arkadaşıyım. Tabutun başında beklerken arka tarafta bir hareketlilik, bağırış oldu. Geri dönüp baktığımda çelengi yerde gördüm. Daha fazla olay büyümesin diye çelengi alıp dışarı çıkarmak istedim. Çelengi götürürken beni çelenge zarar verdiğimi düşünüp gözaltına aldılar. Benim kötü bir niyetim yoktu.”

Uyuşturucu bulundurmak, adam yaralamak ve güveni kötüye kullanmaktan kaydı olan Ezer’e, çevik kuvvet üniforması giymekten suçlama yöneltilmedi. Savcı Ezer'i serbest bıraktı.

Türk Ceza Kanunu’nun 264’üncü Maddesi 1’inci bendine göre polis üniforması giymenin cezası bir yıla kadar hapis.

ÇİFTE TABANCALI AK PARTİ İLÇE BAŞKANI

Vezneciler'deki saldırıda ölen polis Gökhan Topçu’nun dayısı İrfan Cengiz (38), Fatih Camisi’ndeki cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Başbakan ve İçişleri Bakanı’nın yanında mermi atınca gözaltına alınmıştı.

Büyükçekmece’de kendi ismini taşıyan firması bulunan ve müteahhitlik yapan İrfan Cengiz, Trabzon Sürmeneli. 2009 yerel seçimlerinde AK Parti’den Büyükçekmece İlçe Meclis Üyesi adayı oldu. O dönem AK Parti’nin belediye başkan adayı İlker Gürbüz’le seçim çalışmalarına katıldı. Gürbüz 2010’da AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı olunca, yakın arkadaşı İrfan Cengiz’i de İlçe Yönetim Kurulu Üyesi yaptı. Siyasetçilerle tanıştı. Sosyal medyada çifte tabancasıyla ve AK Parti yöneticileriyle çektirdiği hatıra fotoğraflarının yanında sert mesajlar, hatta zaman zaman küfürler de paylaştı.