TMMOB: İntikam alınıyor

Mimarlar Odası'nın Beşiktaş Yıldız'daki ofisinden çıkmaya zorlandığı, 16 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınan TMMOB yöneticileri savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gezi Parkı protestolarının üçüncü yılında, Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası, polis zoruyla boşaltılıyor. Polis binayı sabah saatlerinden itibaren ablukaya aldı. Bu sırada 3 TOMA hazır bekletilirken sarayın giriş kapısı demir bariyerlerle kapatıldı.

İlerleyen saatlerdeyse polis, Mimarlar Odası'nın kullanımında olan binayı boşaltmak için içeriye girerek 16 TMMOB yöneticisini gözaltına aldı. Gözaltına alınan TMMOB yöneticileri; Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu ve Mimarlar Odası yöneticileri Mücella Yapıcı, Can Atalay, Cem Tüzün, Ali Hacıalioğlu, Metin Karadağ, Hilmi Etikan, Cansu Yapıcı, Sinan Omacan, Zeki Arslan, Nihat Uçukoğlu, Mürsel Selçuk, Hasan Fener, Yasemin Dura, Ersin Kiriş, Sami Yılmaztürk. Gözaltına alınanlar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken 'TMMOB susturulamaz, Her yer Taksim, her yer direniş' sloganları atıldı.

Gözaltına alınan TMMOB yöneticileri Kağıthane Devlet Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınanların işlemlerinin ardından Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınan TMMOB yöneticileri savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

DÜN TEBLİGAT BUGÜN BASKIN

TMMOB, bu yaşanılanların ardından yarın bir basın toplantısı düzenleme kararı aldı. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde, TMMOB'ye bağlı Oda ve Şube Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek toplantı öncesi yapılan açıklamada "Mimarlar Odası'nın kullanımında olan Yıldız Sarayı Dış Karakol Binasının boşaltılması için dün akşam saatlerinde Kaymakamlıkça tebligat gönderilmiş ve bu sabah Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi kolluk güçlerince abluka altına alınarak yönetici arkadaşlarımız gözaltına alınmıştır. AKP iktidarının Gezi direnişinin yıldönümünde halkın taleplerine, bilime ve aydınlığa karşı tutumu, bugün kullanmakta olduğumuz bina basılarak TMMOB'den intikam almaya çalışılarak devam etmiştir" denildi.