Türkiye, Fransa'nın kırmızı listesinden çıkarıldı

Türkiye, Fransa'nın kırmızı listesinden turuncu listesine alındı. Böylece, Covid aşısı yaptıranlara 10 günlük karantina şartı kalktı. Ancak test zorunluluğu devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa, korona virüsü salgınına karşı en katı seyahat kısıtlamalarını getirdiği 'kırmızı ülkeler' listesinden Türkiye'yi çıkardı. Açıklama, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner'den geldi. Onaner, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Fransa'da kırmızı listeden turuncu listeye alındığını duyurdu.

Paris Büyükelçisi, "Sağladığımız detaylı bildiler sonucunda, Fransa seyahat kısıtlamaları listesinde kırmızıdan turuncuya geçtiğimiz az önce açıklandı Tüm seyahat edeceklere sağlıklı ve güzel tatiller dilerim" dedi.

Fransa'nın Türkiye'yi kırmızı listeden turuncu listeye alma kararı, Türkiye'den Fransa'ya gidecek kişiler için 10 gün zorunlu karantinanın kalkması anlamına geliyor.

Turuncu listedeki ülkelerden Fransa'ya seyahat etmenin kuralları ise şöyle:

Covid-19 aşısı yaptırmış kişilerin seyahat için bir zorunlu sebep bildirmesine gerek yok ama negatif test sonucunu ibraz etmesi şart.

Aşı yaptırmamış kişilerin ise zorunlu seyahat sebebi beyan etmesi, negatif test sonucunu göstermesi ve yedi gün izole olmas gerekiyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Fransa Türkiye