Türkiye depremzedelere yardım için seferber oldu

Türkiye'de yaşanan deprem sonrası yurt çapında pek çok kurum, yardım seferberliğine girişti. İstanbul, İzmir, Osmaniye başta olmak üzere pek çok ilden deprem bölgelerine yardım gönderiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye, bu sabaha depremle uyandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın bilgisine göre sabah saat 04.17'de Maraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde, Kandilli Rasathanesi’nin aktardığına göre ise Antep’in Şehitkamil ilçesinde 7,5 büyüklüğünde deprem gerçekleşti.

10 ilde hissedilen deprem, pek çok binanın yıkılmasına neden oldu. Binalarda enkaz altındakiler için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bir yandan da Türkiye çapında STK'ler, siyasi parti temsilcilikleri ve belediyeler deprem bölgelerine yardım gönderiyor.

DESTEK EKİPLERİ YOLA ÇIKTI

Etimesgut'taki Türk Kızılay Afet Operasyon Merkezi'nde Genel Başkan Kerem Kınık başkanlığında toplanan Türk Kızılay ekipleri, deprem bölgesindeki arama kurtarma ve koordinasyon çalışmalarını sürdürüyor. Burada, AA muhabirine açıklama yapan Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, tüm ekipleri bölgeye sevk ettiklerini söyledi.

İBB: HATAY'A YARDIMDA BULUNACAĞIZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımla, AFAD koordinasyonuyla İBB’nin Hatay’a yardımda bulunmasına karar verildiğini söyledi. Yardım ekiplerinin AKOM’dan Hatay’a doğru yola çıktığı bilgisini paylaştı.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: KURTARMA EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından geçmiş olsun mesajı paylaşarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı kurtarma ekiplerinin yardım ve destek için harekete geçtiğini bildirdi.

ABB: 129 ARAÇLA DEPREM BÖLGESİNDEYİZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla "Toplamda 129 araç, 339 personelle deprem bölgelerindeyiz. Tüm devlet kurumlarıyla koordineli bir şekilde çalışarak desteğe devam ediyoruz. 

OSMANİYE BELEDİYESİ: 38 PERSONEL BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Osmaniye Belediyesi de yardım ekiplerini yola çıkardığını duyurdu. Buna göre, 6 araç ve 38 arama kurtarma personelini deprem bölgesine sevk etti. Bir adet tam donanımlı arama kurtarma aracı, bir adet arazi tipi kurtarma aracı, bir personel taşıyıcı otobüs, üç adet pikap yük malzeme donanım aracı ve 38 kişilik arama kurtarma personeli, sabahın ilk ışıklarında deprem bölgesine doğru yola çıktı.

IĞDIR VALİLİĞİ: 50 PERSONEL GÖNDERDİK

Iğdır Valiliği ve AFAD Iğdır İl Müdürlüğü'nün koordinasyonuyla deprem bölgesindeki çalışmalara destek olmak için Iğdır AFAD, UMKE ve itfaiye ekiplerinden oluşan ilk etapta 10 araç 50 personel gönderildi.

ANTALYA VALİLİĞİ: 400 PERSONEL YOLDA

Antalya Valiliği'nden edinilen bilgiye göre, Hatay'a Sağlık İl Müdürlüğü'nden 11 araç ve 39 sağlık personeli, İl Jandarma Komutanlığı'ndan 82 kişilik komando birliği, Kahramanmaraş'a 10 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, AFAD'dan 75 personel, 1 otobüs ve 5 kurtarma aracı, İl Emniyet Müdürlüğü'nden 164 personel yola çıktı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı da deprem bölgesine mobil aşevi gönderecek. Battaniye ve diğer ihtiyaçlara yönelik yardımlarla ilgili hazırlıklar da sürüyor.

AHBAP DERNEĞİ: YOLA KOYULDUK

Ahbap Derneği'nin kurucusu Haluk Levent, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla depremden etkilenen bölgelere gideceğini söyledi. Levent, ayrıca il valilikleri ile görüşülmeden yardım gönderilmesi konusunda da uyarıda bulundu: "Tüm şehirler deprem bölgesine geri desteğe çağrıldı. Ayrıca Ahbap arama kurtarma yola koyuldu. Ben de başkanları olarak bölgeye gidiyorum. Böyle bir felakette bu ülkeye kötülük yapmak istemiyorsanız lütfen ama lütfen şehrin valilikleri ile görüşmeden yardım yollamayın. Her şey tıkanıyor. Şimdiden 'şu kadar kamyon yollayalım, şuraya şunu yollayalım' gibi tweetler gördüm. Yapmayın, etmeyin, çalışmalar felç oluyor sonra" dedi.

İYİ PARTİ: EŞYA YARDIMINDA BULUNACAĞIZ

İYİ Parti Aydın Genlik Kolları da deprem bölgesine giderek battaniye, yorgan gibi eşya yardımında bulunacağını belirtti. (HABER MERKEZİ)