TTB: Şeyhmus Gökalp suçsuzdur, haklı mücadelesinde yanındayız

TTB, doktor Şeyhmus Gökalp'in tutuklanmasına tepki gösterdi. Tutuklama gerekçelerinin hukuka uygun olmadığı belirtilen açıklamada, “Karşı karşıya kaldığı durum tamamen anti-demokratik, adaletsizlik, vicdansızlık ve sorumsuzluk örneğidir. Şeyhmus Gökalp suçsuzdur, haklı mücadelesinde yanındayız” denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Demokratik Toplum Kongresi'ne (DTK) yönelik soruşturmada tutuklanan TTB Yüksek Onur Kurulu üyesi Şeyhmus Gökalp'in serbest bırakılmasını istedi.

TTB'den yapılan açıklamada, Gökalp'in tutuklanma gerekçelerinden birinin DTK toplantısına katıldığı iddiası olduğu belirtildi.

DTK'nin yasal bir platform olduğu ifade edilen açıklamada, “Katılmadığını ısrarla belirtmesine, bu beyanının aksini gösterir, görüntü, ses kaydı vb. hiçbir kanıt olmamasına rağmen, bu durumun kuvvetli suç şüphesi oluşturduğu kabul edilmiştir” denildi.

Kararın ikinci gerekçesinin 2016 yılında teslim olan bir itirafçının ifadesi olduğu aktarılan açıklamada, “Dr. Şeyhmus Gökalp, bu itirafçının teslim olduğu tarihte verdiği ifadelerinde yer almamıştır. Bilinmeyen bir nedenle, teslim olduktan üç yıl sonra 26 Mart 2019'da birçok hekim hakkında olduğu gibi, Dr. Şeyhmus Gökalp hakkında da soyut iftiralarda bulunmuştur” ifadelerine yer verildi.

Şeyhmus Gökalp'in, sağlık personeli olan itirafçıyı tanımadığını, onunla hiç çalışmadığını, beyanlarının gerçeğe aykırı olduğunu resmi kurum belgeleriyle kanıtladığına dikkat çekilen açıklama şöyle devam etti:

SOYUT İFADELER KANIT SAYILDI: Yargıtay, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından bu tür itirafçı ifadelerinin kanıt değeri olmadığı defalarca belirtildiği halde, hukuk dışı bir şekilde soyut iftiralar kanıt sayılmıştır.

AYNI SENARYO GÖKALP İÇİN YAZILIYOR: Dr. Şeyhmus Gökalp iyi hekimlik değerlerine sahip ve onurlu bir hekim olarak, yalancı tanık iftiraları ve kanıtsız iddialar ile lekelenemeyecek bir geçmişe sahiptir. Buradan kamuoyuna ve yetkili mercilere sesleniyoruz: Bizler bu yalancı tanıklarla anti-demokratik, hak, hukuk ve adalete sığmayan suçlamalarla birçok kişinin suçlanıp cezalandırıldığını biliyoruz. Şimdi aynı senaryo meslektaşımız Dr. Şeyhmus Gökalp için yazılmaktadır.

GÖKALP HEKİMLİK İLKELERİNDEN ÖDÜN VERMEDİ: Türkiye’de karanlık günlerin yalancı tanık ifadeleri fabrikasyonuna, onurlu insanların haklarının düzmece dosyalarla çiğnenmesine, hekimlerin görevlerini yapmalarının hukuki normlar dışına çıkarak engellenmesine her zaman karşı çıktık ve bugün de karşı çıkıyoruz. Dr. Şeyhmus Gökalp bugüne kadar iyi hekimlik ilkelerinden ödün vermediği gibi, anti-demokratik uygulamaların da karşısında olmuştur.

ADALETSİZLİK VE VİCDANSIZLIK ÖRNEĞİ: Bugün karşı karşıya kaldığı durum tamamen anti-demokratik, adaletsizlik, vicdansızlık ve sorumsuzluk örneğidir. Yüksek Onur Kurulu üyemiz Dr. Şeyhmus Gökalp suçsuzdur, haklı mücadelesinde yanındayız. (HABER MERKEZİ)