Trump: Seçilirsem komünist ve Marksistlerin ABD'ye girişinin önüne geçeceğim

ABD eski başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan aday adayı Trump, seçimi kazanması halinde bazı ülkelere uygulanan seyahat yasaklarının kapsamını genişleteceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adayı Donald Trump, Iowa eyaletinin Dubuque kentinde düzenlenen mitingde konuştu. Trump, 2024 yılında yapılacak başkanlık seçimlerini kazanması durumunda başkanlık döneminde bir dizi ülkeye uygulanan seyahat yasağını tekrar yürürlüğe koyup kapsamı genişletileceğini ve Meksika sınırına da federal kolluk birlikleri yerleştireceğini açıkladı.

AA'nın aktardığına göre, Başkan Joe Biden'ın göçmen politikalarını 'ulusu yıkan bir felaket' olarak nitelendiren Trump, tekrar başkan seçilmesi durumunda 'Eisenhower Modeli'ni benimseyerek 'ABD tarihindeki en büyük sınır dışı operasyonunu' düzenleyeceğini söyledi.

'POLİTİKAYI "YAKALA-BIRAK"TAN "GÖZALTI-SINIR DIŞI"NA ÇEVİRDİM'

Trump, Meksika sınırında bazı federal kolluk kuvvetlerinin görevlendireceğini ve uyuşturucu satıcısı, çete ya da kartel üyesi olduğu bilinen veya şüphesi taşıyan tüm kişilerin sınır dışı edileceğini kaydetti. Başkanlığı döneminde ülkenin göçmen politikalarını 'yakala ve bırak'tan 'gözaltı ve sınır dışı' etmeye çevirdiğini ifade eden Trump, seyahat yasağının tekrar getirileceğini ve yasak kapsamındaki ülke sayısının arttırılacağını, 'komünist ve Marksistlerin' ABD'ye girişinin önüne geçeceğini kaydetti.

Donald Trump, göreve geldikten bir hafta sonra 27 Ocak 2017'de İran, Suriye, Libya, Yemen, Somali, Çad ve Kuzey Kore'ye seyahat yasağı getirmişti. Demokrat Partili Başkan Biden ise göreve geldiği ilk hafta imzalanan kararnameyle Trump'ın bazı Müslüman ülkelere yönelik söz konusu seyahat yasağını kaldırmıştı. (DIŞ HABERLER)