Trump'tan siyasi rakiplerine 'hapis' tehdidi

"Tekrar başkan olursanız insanları tutuklayacak mısınız?" sorusunu yanıtlayan Donald Trump, "Başka seçenek yok çünkü onlar da aynısını bize yapıyor" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski başkanı Donald Trump, 2024'te düzenlenecek seçimlerde yeniden başkan seçilmesi halinde siyasi rakiplerini 'tutuklayacağını' söyledi. Sağcı görüşleriyle gündemde olan Glenn Beck'e konuşan Trump, kendisine yöneltilen suçlamalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Beck, 2016 yılında düzenlenen seçimlerde Trump'ın rakibi Hillary Clinton'a işaret ederek eski başkana şu soruyu yöneltti: "Clinton'ı hapsetmediğiniz için pişman mısınız? Ve eğer tekrar başkan olursanız insanları tutuklayacak mısınız?"

Trump ise, "Başka seçenek yok çünkü onlar da aynısını bize yapıyor" yanıtını verdi.

Ne olmuştu?

Başkanlık seçimleri öncesinde gerçekleşen ikinci münazarada Donald Trump, Demokrat Hillary Clinton’ı ‘hapse yollamakla’ tehdit etmişti. Trump, 2009-2013 yıllarında dışişleri bakanlığı yapan Clinton’a ait e-postaların sızdırıldığını hatırlatıp başkan olduğu taktirde konuya özel bir savcı atayacağını söylemişti. “Donald Trump’ın mizacındaki bir kişinin bu ülkenin hukuk sistemiyle ilgili söz sahibi olmaması çok güzel” diyen Clinton'a Trump, “Çünkü sen hapiste olurdun” tehdidiyle yanıt vermişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler trump abd seçim clinton