Trans kadınlara 'sokakta sohbet yasağı': Burada durmayın, gezinmeyin

İzmir'de yaşayan trans kadınlar, sokakta sohbet ederken bekçilerin “Burada durmayın” diyerek kendilerine müdahale ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Cihan Başakçıoğlu

İZMİR - Alsancak Bornova Sokak'ta trans kadınlar, bekçiler tarafından tehdit edildiklerini açıkladı.

Trans kadınların anlatımlarına göre saat 22.30 civarında Alsancak'ta ikâmet ettiği sokakta arkadaşları ile konuşan E.S, bekçiler tarafından baskı ve tehdide maruz kaldı.

Bekçiler E.S. ve arkadaşlarına, “Bu sokakta durmayın, gezinmeyin burada” ifadelerini kullandı.

Yaşananlar görüntülere de yansıdı. Cep telefonuyla çekilen videoda konuşan trans kadınlar, “Burada sohbet ettiğimiz için bizleri kovmaya çalışıyorlar. Yoldan geçerken bizim yolda yürümemizi, konuşmamızı bile engelliyorlar. Siz devlet memurusunuz görevi kötüye kullanıyorsunuz” dediler.

Bekçilerin tavrına tepki gösteren trans kadınlar “Karakolda görürsün şimdi sen” şeklinde tehdit edildiklerini de söyledi ve hukuki girişimde bulunacaklarını dile getirdi.

'MİSAFİRLERİMİZE, MARKET SİPARİŞLERİMİZE SORUN ÇIKARILIYOR'

Yaşananlara ilişkin konuşan trans kadın E.S., “Bizler 5 yıldır bu polis baskısı altında hayatlarımıza devam ediyoruz. Son aylarda yaşadığımız hak ihlallerin haddi hesabı yok. Polis eve gelen misafirlerimize, market siparişlerine kadar sorun çıkartıyor” dedi.

Yaşadıklarının bir abluka olduğunu söyleyen E.S, “Hukuksuz bir şekilde evlerimiz kapatılıyor. Biz bir abluka altında yaşıyoruz. Bize yönelik nefret saldırısı yaşandığında neredeydi bu polisler. Geçen aylarda 2 arkadaşımız aynı fail tarafından bıçaklandı, sokak ortasında saldırıya uğradık ama aldığımız cevap 'sizi korumak zorunda değiliz' oldu. Bu ilk değil, yaşam alanlarımız tehlike altında.Tüm hak savunucularını dayanışmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

18 Haziran LGBTİ+ Derneği de yaşanan hak ihlallerinin takipçisi olduklarını vurguladı.

Etiketler İzmir Alsancak