Trabzonspor'da Gervinho sezonu kapattı, Abdullah Avcı transfer sinyali verdi

Gervinho'nun 6-7 ay sahalardan uzak kalacağını söyleyen Trabzonspor Teknik Direktörü Avcı, “Her bölgeye isim bakıyoruz. Gervinho'nun sakatlığı sonrası bir kanat oyuncusu olacak gibi görünüyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'in 11'inci haftasında ağırladığı Çaykur Rizespor'u 2-1 yenerek liderliğini sürdüren Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Maçta sakatlanan ve oyuna devam edemeyen Gervinho'nun sağlık durumu hakkında bilgi veren Abdullah Avcı, “Gervinho'nun MR'ı çekildi, sağ çapraz bağı kopmuş. Hem kulübümüze hem Gervinho'ya geçmiş olsun. Büyük ihtimal 5-6 aylık süreçtir. Bazen maçı kazanıyorsun duyguların yukarı çıkıyor ama insan, oyuncu sağlığı önemli” dedi.

Bu oyuncunun yerine arayışları olup olmayacağı yönündeki soru üzerine Avcı, “Zaten sezon başından beri bir planlamamız var. Yarışırken de transfer için arayışımız devam ediyor. Her bölgeye isim bakıyoruz. Ancak Gervinho'nun sakatlığı sonrası bir kanat oyuncusu olacak gibi görünüyor” yanıtını verdi.

'DUYGUSAL ADAMIMDIR'

Maç sonu tribünlerin kendisini çağırması sonrası göz yaşlarını tutamamasına ilişkin Avcı, “Duygusal adamımdır. Ben de bu yörenin insanıyım. Şehri, insanları samimiyeti seviyorum. Kasım 10'da 1 sene olacak. Çok güzel duygular yaşıyorum. Bu duyguya, coşkuya, tarihe inşallah doğru izler bırakırım. Bir teknik adama, oyuncu grubuna, yaşaması çok güzel duygular yaşatıyorlar. Onlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

'RİZESPOR'UN TABELADAKİ YERİ, OYUNUNU VE OYUNCU KALİTESİNİ YANSITMIYOR'

Ligde kolay maç olmadığını söyleyen Avcı, “Herkesin bir takım organizasyonları, oyuncu kalitesi var. Çaykur Rizespor takımının ön tarafında, orta sahasında her an oyunu değiştirecek futbolcular var. Tabeladaki yeri, oyununu ve oyuncu kalitesini yansıtmıyor. Oyunda geriye düşebilirsin. İki kez formasyon değişikliği yaptım. İyi bir yoldayız. Taraftarlar destek oluyor. Bunun temeli iletişim, saygı ve sevgi. Ligin daha 11. haftasını oynadık. Sabırlı, sakin olunmalı. Destek istiyorum. Bunu duyguları karıştırmadan istiyorum” değerlendirmesinde bulundu. (TRABZON/AA)