Trabzon alarm veriyor: Öğretmenler hasta, okullar karantinada

Sağlık Bakanlığı verilerine göre korona virüsü salgınında en riskli iller arasında bulunan Trabzon'da pandemi döneminde 5 öğretmenin vefat etti. Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, kentte 45 öğretmenin Covid-19 testinin pozitif olduğunu ve 11 okulun da karantinaya alındığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada kentte 12 bin öğretmenin görev yaptığını belirterek pandemi döneminde 5 öğretmenin vefat ettiğini açıkladı.

Ölen öğretmenler için çok üzgün olduğunu belirten Aktaş, “Belli bir tecrübesi olan arkadaşlarımızı kaybettik. Bundan sonra umarım hiçbir vatandaşımızı kaybetmeyiz” dedi.

45 ÖĞRETMEN POZİTİF

Son dönemde vakaların artmasıyla birlikte öğretmenlerin de korona virüsüne yakalandığını kaydeden Aktaş, “Aktif görev yapan 12 bin öğretmen arkadaşım var. Testi pozitif çıkıp şu an için tedavi gören 45 öğretmenimiz bulunuyor. 70 öğretmen arkadaşımız da temaslı olduğu için karantinaya alındı. Kentte bulunan 11 okul ise karantina tedbirleri kapsamında kapatıldı” diye konuştu.

Etiketler korona salgın trabzon