Tozkoparan direndi kazandı: Hizmetler verilmeye başlandı

Danıştay’ın verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından Tozkoparan ve Mehmet Nesih Özmen mahallelerine altyapı hizmetleri yeniden veriliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Riskli alan' ilan edilerek kentsel dönüşüme alındığı belirtilerek tüm altyapı hizmetleri kesilen Güngören Tozkoparan’da bugün sevinç var. Dün Danıştay’ın verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından bugün sabah saatlerinde altyapı hizmetlerinin açılması için çalışmalar başladı.

'SORARIM SİZE DEĞDİ Mİ?'

Altyapı hizmetlerinin yeniden verilmesi çalışmalarını görüntüleyen bir mahalle sakini, “Sorarım size burada 7 aylık süreçte 3 can kaybımız oldu, hastalarımız vardı elektriğe bağlı, burada insanlara 50 yıl öncesini yaşattınız değdi mi?” diye sordu. Videonun sonunda yerinde ve borçsuz dönüşüm talebi bir kez daha vurgulandı.

Edinilen bilgiye göre şimdiye kadar bölgenin yüzde 40’ına elektrik ve su, yüzde 20’sine ise doğalgaz verildi. Hizmetlerin akşam saatlerinde tamamlanmış olması bekleniyor.

‘ÇOK BÜYÜK HALAYLAR KURULDU’

Kararı sevinçle karşılayan Tozkoparanlılar, dün gece geç saatlere kadar mahallede bulunan Barış Parkı'nda bir aradaydı. Mahalle sakinlerinden Aslan Araç atmosferi şöyle anlattı: “Çok büyük halaylar kuruldu. Görmeniz gereken büyük bir heyecan vardı.”

Bundan sonraki sürece dair beklentilerini sorduğumuz Araç, şöyle konuştu: “Hava çok olumlu. Bilirkişinin gelmesini ve raporunu sunmasını bekliyoruz. Bilirkişinin raporu olumlu olursa riskli alan ilanı düşecek. En büyük temennimiz de o yönde. Heyet bir inceleme yapıp kararın yerinde olup olmadığını değerlendirecek.”

Mahallenin altyapı hizmetleri, 23 Haziran tarihinde zor kullanılarak kesilmiş, evlerinden çıkmak istemeyenlere polis biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etmişti. (HABER MERKEZİ)