Toplumsal Cinsiyet Akademisi için başvurular başladı

Dayanışmanın Kadın Hali Derneği, Toplumsal Cinsiyet Akademisi’ne katılım çağrı yaptı. Diyarbakır, Batman, Urfa ve Mardin'den 17-25 yaş üniversiteli genç kadınlar ve LGBİ+ bireyler başvurabilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’da faaliyetlerini yürüten Dayanışmanın Kadın Hali Derneği, bu yıl Toplumsal Cinsiyet Akademisi düzenliyor.

Dernek tarafından yapılan açıklamada Toplumsal Cinsiyet Akademisi’nin amacı hakkında, “toplumsal cinsiyet eşitsizliği, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve ataerkiyle mücadele etmek için bilgi ve beceri artırarak, toplumsal cinsiyete dair eşitlikçi tutum ve davranışlar geliştirmektir” bilgisi verildi.

Akademi, proje kapsamında başvurusu olumlu sonuçlanan 30 katılımcının toplumsal cinsiyet alanında eğitimini tamamladıktan sonra en az 2 kuruma eğitim vermesini sağlamayı ve eğitimlerin mentorlar eşliğinde, ortak belirlenen kurumlarla yapılmasını hedefleniyor.

PROJE BİR YILA YAYILACAK

Toplumsal Cinsiyet Akademisi’nin nasıl gerçekleşeceği hakkında ise şu bilgiler verildi:
“Diyarbakır Toplumsal Cinsiyet Akademisi projesi, bir yıla yayılacak, toplamda 12 dersi kapsayacaktır.
15 günlük periyotlarda, birer eğitim verilecektir. Eğitimlerden sonra katılımcı grubunuzla ortak belirlediğiniz bir günde mentorlar eşliğinde toplanılacaktır.
Pandemi koşulları göz önüne alınarak online gerçekleşecek eğitimlerimiz olacaktır. (Dersler Zoom uygulaması üzerinden yapılacaktır.)
Sosyal mesafe ve sağlık koşulları dikkate alınarak, yüz yüze gerçekleştirilebilecek eğitimler Dayanışmanın Kadın Hali Derneği (Diyarbakır) ofisinde yapılacaktır.”

AKADEMİYE BAŞVURU KOŞULLARI

Akademiye Diyarbakır, Batman, Urfa ve Mardin illerinden 17-25 yaş arasındaki üniversiteli genç kadınlar ve LGBTİ+ bireyler başvuru yapabilecek.
Başvurusu olumlu sonuçlanan katılımcılarla ders takvimi ve içeriği paylaşılacak.
Akademiye başvuru tarihi ise 24.05.2021 tarihinde, saat 00:59’da sona erecek.
Dayanışmanın Kadın Hali Derneği tarafından sürece dair tüm soruların [email protected] adresinden cevap verileceği belirtildi. (HABER MERKEZİ)