Toplanmayan çöpler köylüyü isyan ettirdi

Tokat’a bağlı Günevi Köyü’nde çöplerin toplanmamasına köylüler isyan etti. Yetkilileri aramalarına rağmen sorunlarına çözüm bulunmayan köylüler çöpleri toplayarak çöp toplama merkezine götürdü.

Google Haberlere Abone ol

Taner Yeşilsu

TOKAT - Kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan 160 haneli 513 kişilik nüfusa sahip Günevi Köyü halkı, çöpler nedeniyle isyan etti.

Köy Muhtarı Önder Konuk, çöplerin yaydığı kokulardan rahatsız olduklarını, aynı zamanda sağlık açısından da tehdit oluşturduklarını dile getirdi. Birçok kez yetkilileri aramalarına rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarını ve bu konuda mağdur olduklarını belirterek yetkililerden bir çözüm istedi.

10 GÜNDÜR ÇÖPLER TOPLANMIYOR

En son Kurban Bayramı’ndan önce çöplerin toplandığını dile getiren Konuk, ”10 gündür çöplerin toplanmamasından dolayı sağlığımız tehdit altında. Aynı zamanda birçok kez aramamıza rağmen kimse bu konuyla ilgilenmedi. Kokudan dolayı rahatsız oluyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yetkililerden çözüm bekliyoruz. Köyümüzde temizlik istiyoruz” dedi.

Önder Konuk

 Köy halkı ve gençleriyle birlikte yetkililerin yapmadıkları temizliği kendilerinin yaptığını söyleyen Konuk, “Bayram sabahı köyümüzün gençleriyle bir araya gelerek konteynerlerde biriken çöplerimizi toplayarak traktörlere yükledik ve belediyenin çöp toplama merkezine götürerek boşalttık. İl Özel İdaresi’nin yapması gereken temizliği kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Yetkililere ulaştık ama bir sonuç alamadık” diye konuştu.

 

Etiketler Tokat çöp