Tony Bennett, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Müzisyen Tony Bennett, "yeni bir albüm yapan en yaşlı şarkıcı" olarak yeni bir rekora imza attı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lady Gaga ile yaptığı albümü “Love for Sale”i 1 Ekim’de çıkardığında 95 yaşını (95 yıl, 60 gün) geçmiş olan müzisyen Tony Bennett, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye layık görüldü.

Grammy ödüllü Bennett’in 4 Guinness Rekoru daha bulunuyor: “ABD listelerinde yeni albümüyle bir numaraya yükselen en yaşlı şarkıcı (Cheek to Cheek), İngiltere albüm listelerinde ilk yirmiye en uzun arayla giren şarkıcı (39 yıl), İngiltere albüm listelerinde ilk yirmiye giren en yaşlı şarkıcı (Duets: An American Classic) ve orijinal şarkısı ile yeni versiyonu arasında en uzun süreye sahip şarkıcı”.

Bennett ile yaptığı "Love for Sale" adlı albümle ilgili konuşan Lady Gaga, 60 yıllık yaş farkına rağmen, şarkıcıyla birlikte şarkı söylemesinin ilham verici olduğunu belirtti. Bennett'ten çok şey öğrendiğini vurgulayan Gaga, "Onunla ne zaman şarkı söylesem genç bir oğlan çocuğu görüyorum ve bu şarkı söyleme deneyimini çok özgür kılıyor" ifadelerini kullandı. İkili, 2014’te de "Cheek to Cheek" albümünü çıkardı. 

ARTIK KONSER VERMEYECEK

Bennett'e 2016 yılında Alzheimer teşhisi kondu. Sanatçı, Alzheimer hastalığına rağmen konser vermeyi sürdürse de oğlu Danny Bennett geçtiğimiz aylarda, turneye çıkmanın sanatçıyı yorduğunu belirterek, “Sorun şarkı söylemesinde değil, seyahat etmesinde. Şu anda konser vermek onun için çok fazla, çok yoruluyor. Örneğin onun sahnede düşmesini istemeyiz. Onun şarkı söyleyemeyecek olmasından endişe etmiyoruz, onun fiziksel durumundan endişe ediyoruz. O, 95 yaşında" demişti.