Tokyo Olimpiyat Başkanı Mori'nin cinsiyetçi söylemlerine karşı tepki büyüyor: Yüzlerce gönüllü istifa etti

Tokyo Olimpiyat Oyunları Komitesi Başkanı Yoshiro Mori'nin cinsiyetçi açıklamalarının ardından, Tokyo Olimpiyatları'nda çalışmak için gönüllü olan en az 400 kişi istifa etti. 'Kadınların çok fazla konuştuğunu ve bu yüzden toplantıların uzun sürdüğünü' söyleyen Mori'ye karşı başlatılan kampanyada ise imzacıların sayısı 140 bini geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya’nın eski başbakanı ve Tokyo Olimpiyat Oyunları Komitesi Başkanı Yoshiro Mori'nin cinsiyetçi söylemlerine karşı tepkiler büyüyor. 'Kadınların çok fazla konuştuğunu ve bu yüzden toplantıların uzun sürdüğünü' söyleyen Mori'nin cinsiyetçi açıklamalarının ardından, Tokyo Olimpiyatları'nda çalışmak için gönüllü olan en az 400 kişi istifa etti.

Yerel basında çıkan haberlerde, yaklaşık 80 bin kişiden en az 400'ünün istifa ettiği duyuruldu. 'Mori’nin söylem ve davranışlarının üzerine gidilmesi' için Change.org üzerinden başlatılan kampanyada ise imzacıların sayısı 140 bini geçti.

'Kadınların katıldığı kurulların uzun sürdüğü' yönündeki ifadeleri tepki çeken Mori, bir yönetim kurulu toplantısında, "Kadınlar çok rekabetçi. Biri söz aldığında diğerleri de konuşma ihtiyacı duyuyor sonra herkes bir şey söylüyor" demişti. 

Açıklamaların ardından Mori, kendisine yöneltilen istifa çağrılarına cevaben 'görevi bırakmayacağını' söylemiş, Tokyo Olimpiyatları Organizasyon Komitesi olimpiyat gönüllülerine özür içeren ve destekten vazgeçilmemesini isteyen e-posta göndermişti. (DIŞ HABERLER)