Tokat Ticaret Odası: Can çekişen esnafımızın feryadını duyun

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, korona virüsü tedbirleri ile ilgili ülke genelinde alınan tedbir ve uygulamaların adil olmadığını ileri sürerek uygulamaların adaletsiz olduğunu açıkladı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

TANER YEŞİLSU

TOKAT - Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Dr. Ali Çelik salgın nedeniyle hizmet sektöründeki işletmelerin kapalı kalmasına tepki gösteren bir açıklama yaptı. Başkan Çelik, küçük işletmelerin kapalı tutulduğunu ancak binlerce kişinin katıldığı organizasyonların yapıldığını, şehirlerarasında bile farklar olduğunu söyleyerek, “Ya kapatın 14 gün ülkeyi herkes bu bedele birlikte katlansın, ya da üç beş tane garibanı günah keçisi yapıp bedel ödetmeyin” dedi.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Ali Çelik

'ALINAN ÖNLEM VE UYGULAMALAR ADALETSİZ'

Başkan Çelik, alınan önlem ve uygulamaların adaletsiz olduğunun altını çizerek, "İstanbul'un risk seviyesi kırmızı olmasına rağmen bütün restoranlar açık. Ülkede binlerce kişinin katıldığı organizasyonlar serbest olduğu halde, kafe ve restoranlardan HES kodu ve sosyal mesafeye uyarak üç, beş kişinin istifade etmesine müsaade edilmiyor. Bunun neresi adalet bunun neresi tedbir?" diye sordu.

'BEDEL ÖDETMEYİN'

Esnafın zor durumda olduğunun altını çizen Başkan Çelik, "Can çekişen esnafımızın feryadını sesini duyun artık" diye konuştu.

 
Etiketler TOKAT ESNAF EKONOMİ