TİHV Kurucular Kurulu Toplantısı’nın sonuç bildirgesi yayımlandı

TİHV, Kurucular Kurulu Toplantısı'nın sonuç bildirgesini paylaştı. Bildirgede, Covid-19'un iktidarlar tarafından otoriterleşmenin bir aracı olarak kullanıldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın (TİHV) 25 Haziran 2021 tarihinde Ankara’da toplanan 11. Dönem 32. Olağan Kurucular Kurulu Toplantısı’nın sonuç bildirgesi yayımlandı. Bildirgede, “Başta işkence olmak üzere her türlü hak ihlalinin son bulduğu, insanca yaşanabilecek, adil ve barış içinde bir dünya mümkün” denildi.

Toplantıda Yönetim Kurulu asil üyeliklerine Metin Bakkalcı, Şebnem Korur Fincancı, Coşkun Üsterci, Nilgün Toker, Nihat Bulut, Ümit Efe, Hüseyin Küçükbalaban, Ümit Biçer ve Barış Yavuz oy birliğiyle seçildi.
Yönetim Kurulu yedek üyeleri olarak Berna Arda, Türkcan Baykal, Mehmet Emin Yüksel, Zeki Gül ve Rehşan Bataray Saman belirlenirken; Denetleme Kurulu asil üyeleri olarak Mehmet Vural, Mustafa Cinkılıç ve Sabri Dokuzoğuz, Denetleme Kurulu yedek üyeleri olarak ise Mehmet Antmen ve Haşim Aydıncak’ı oybirliği ile seçildi.

Toplantının sonuç bildirgesinde, Covid-19 salgınının Türkiye’de ve dünyada iktidarlar tarafından otoriterleşmenin bir aracı olarak kullanılmak istendiğine dikkat çekildi. Hak ihlallerinin olağan, hak kullanımının istisna haline getirildiği vurgulanan sonuç bildirgesinde şunlar ifade edildi:

“Kurucular Kurulumuz, kısaca dile getirilen bu karanlık tabloya rağmen başta işkence olmak üzere her türlü hak ihlalinin son bulduğu, insanca yaşanabilecek adil ve barış içinde bir dünyaya ulaşabilmenin mümkün olduğu inancını kararlılıkla korumaktadır.

Bu inancımız gerçeklik kazanasıya kadar da TİHV olarak, dün olduğu gibi bundan sonra da tüm örtbas etme, korkutma, susturma çabalarına karşın, başlarına geleni kader olarak kabul etmeyip, yüksek sesle haykırabilmeleri için işkence görenlerin her koşulda yanında olmaya; maruz kaldıkları işkenceyi belgeleyip raporlamaya; fiziksel ve ruhsal onarım süreçlerine destek vermeye; adalete erişimlerine yardımcı olmaya; yaşadıkları acıların bir daha asla tekrarlanmaması için cezasızlıkla mücadele etmeye devam edeceğimizi bir kez daha ifade ederiz.”

Sonuç bildirgesinin tamamına https://tihv.org.tr/basin-aciklamalari/turkiye-insan-haklari-vakfi-11-donem-32-olagan-kurucular-kurulu-toplantisi-sonuc-bildirgesi/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Sonuç bildirgesinde, Yönetim Kurulu’nun ilk toplantısında yaptığı görev dağılımına da yer verildi. Buna göre, Başkanlığa Metin Bakkalcı, Genel Sekreterliğe Coşkun Üsterci, Saymanlığa Nihat Bulut, üyeliklere de Şebnem Korur Fincancı, Nilgün Toker, Ümit Efe, Hüseyin Küçükbalaban, Ümit Biçer ve Barış Yavuz görevlendirildi. (HABER MERKEZİ)