Thodex kurucusunun ilk açıklaması yayından kaldırıldı: Ya intihar edecektim...

Thodex skandalının ardından kurucu Faruk Fatih Özer'in ağzından yazılan bir açıklama şirketin internet sitesinde yayınlandı ancak kısa süre sonra kaldırıldı. Daha sonra yeni bir açıklama siteye kondu.

Faruk Fatih Özer
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in ağzından şirket hesabına bugün konulan ilk açıklama kısa süre sonra kaldırıldı. 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı belirlenen Özer'in "maalesef geldiğimiz noktada ticari faaliyetlerimize devam edecek finansal durumumuz olmadığını söylemek zorundayım" dediği açıklamaya daha sonra ulaşılamadı ve yeni bir açıklama kondu.

İlk açıklamada Lise 2'den sonra eğitimine devam etmediğini belirten Özer, 'sorunun' şirketin kuruluşu döneminde yaşanan bir hack'lenme olayından kaynaklandığını, çok gayret etmelerine rağmen bu konuyu çözemediklerini söyledi. 

'MAĞDUR SAYISI İFTİRA'

Açıklamada "borcunu ödeyeceğini" öne süren Özer, bunu da "lise 2'yi bitirdikten sonra", "bir memur çocuğu olarak 24 yaşında kurduğu üç şirketle 3 yılda 5 kıtada 700 binden fazla kullanıcıya hizmet vermesi", "şerefli bir insan olarak tanınması" ve "gece gündüz demeden mücadele edecek olması" ile açıkladı.

Özer ayrıca, "Thodex'te varlığı bulunanların TRY bakiyelerinin bir kaç gün içinde üyelerin vereceği IBAN hesaplarına yatırılmaya başlanacağını" öne sürdü. Faruk Fatih Özer ayrıca Thodex haberlerinde yer alan "mağdur olmuş kişi sayısının tamamen yalan ve iftira" olduğunu savundu.

Açıklama kısa süre yayında kaldıktan sonra kaldırıldı. Bir süre sonra yapılan yeni açıklamada ise Özer'in şirketin durumuna ilişkin benzer ifadeler verilirken kişisel bilgileri kaldırıldı. Ayrıca haberlerin 'karalama' olduğu öne sürüldü. (HABER MERKEZİ)