The Weeknd, yeni şarkısını NFT olarak satışa çıkaracak

The Weeknd, NFT dünyasına giriş yapmaya hazırlanıyor: Şarkıcı üç sanat eseri ve bir şarkısını NFT olarak satışa çıkaracak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şarkıcı The Weeknd yeni şarkısının ve sınırlı sayıda sanat eserinin yer alacağı yeni koleksiyonunu NFT olarak satışa çıkaracağını duyurdu. Sınırlı sürede yapılacak olan müzayede 3 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek. 

Sanatçı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İlk NFT satışımın Cumartesi günü yapılacağını duyurmaktan heyecan duyuyorum. Koleksiyonda yeni müzik ve sınırlı sayıda sanat eseri yer alacak. Çalışmayı Strange Loop Studios ile geliştirdim" ifadelerini kullandı.

Yalnızca Nifty Gateway'de satışa sunulacak olan ve her biri yeni şarkının filtrelenmiş bir bölümünü içeren üç farklı görsel, sanat eserinin açık flaş satışıyla başlayacak. Sınırlı bir süre için satın alınabilecek bu eserlerden sınırsız sayıda olacak. Bu satışın yanı sıra sanatçının tam ve filtresiz haliyle yeni şarkısı, 24 saatlik bir açık artırma ile satışa sunulacak. Açık artırmanın kazananı, bu şarkıyı alan tek kişi olacak VE The Weeknd, şarkıyı gelecekte herhangi bir platformda yayınlayamayacak.

'NFT, MÜZİK ENDÜSTRİSİNE DEMOKRASİ GETİRİYOR'

The Weeknd, "Block zinciri, eşik bekçileri tarafından tarihsel olarak kapalı tutulan bir endüstriyi demokratikleştiriyor. Her zaman hayranlarım için yenilik yapmanın ve bu arkaik müzik dünyasını değiştirmenin yollarını arıyordum. NFT’lerin içerik oluşturucuların her zamankinden daha fazla görülmesini ve duyulmasını sağladığını görmek son derece heyecan verici. Bu harekete katkıda bulunmayı planlıyorum ve çok yakında bunun müzik endüstrisinin mekaniğine dokunacağını görebiliyorum" dedi.  (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

NFT COIN NEDİR?

Değiştirilemez Token (NFT), dijital sanat veya dijital koleksiyon olarak da biliniyor. Değiştirilemez Tokenlar; bir tweeti, bir tabloyu, bir resmi, bir anı, bir gif'i, bir futbolcu kartını vb. nesneleri temsil edebilirler.

Değiştirilemez bir token (NFT), her NFT'nin benzersiz bir dijital öğeyi temsil edebildiği ve bu nedenle birbirinin yerine geçemeyen, blok zinciri (blockchain) adı verilen bir dijital defterdeki bir veri birimidir. NFT'ler sanat, ses, video ve diğer yaratıcı çalışma biçimleri gibi dijital dosyaları temsil edebilir. Dijital dosyaların kendileri sonsuz bir şekilde yeniden üretilebilirken, onları temsil eden NFT'ler temel blok zincirlerinde izlenir ve alıcılara sahiplik kanıtı sağlar. Ethereum, Bitcoin Cash, Flow, vb. gibi yaygın blok zincirlerinin her birinin NFT kullanımlarını tanımlamak için kendi token standartları vardır.