TFF Başkanı Özdemir: Statlar yüzde 50 kapasite ile seyirci alacak

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, statların yüzde 50 kapasite ile açılacağını söyledi. Özdemir Süper Lig A.Ş. ve yayın hakları fikrini de desteklediklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurul Toplantısı başladı. Toplantıda konuşan TFF Başkanı Nihat Özdemir, gündemdeki konulara dair önemli açıklamalarda bulundu.

Statların yeni sezonda yüzde 50 kapasite ile çalışacağını söyleyen Özdemir "Stadyum kapasitelerinin yüzde ellisi, locaların yüzde yüzü olmak üzere taraftarlarımız bu sezon maç izleyebilecekler. Salgının seyrine göre futbol ailemiz için her türlü kolaylığı sağlayacağız" dedi. Özdemir kulüplerin karşı çıktığı yabancı oyuncu sınırı için "Yeni yabancı sayısı kararını geçen sezon uygulayacaktık, sizlerden gelen talep nedeniyle bunu erteledik. 2021-2022 sezonundan itibaren bu kararı uygulayacağımızı sizlere bildirdik. Amacımız tüm kulüplerin planlamalarını buna göre yapmasıydı" ifadelerini kullandı.

Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasının 2022-2023 sezonu ile birlikte TFF 1. Lig'de kullanmayı hedeflediklerini aktaran Özdemir, Süper Lig A.Ş'nin kurulması ve yayın haklarının devredilmesini desteklediklerini söyledi. (HABER MERKEZİ)