Telemobil’de grev: ‘İki aydır ücretlerimiz ödenmiyor’

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın kızı Zeynep Unakıtan’ın sahibi olduğu Telemobil’de işçiler, iki aydır ücretlerini alamadığı gerekçesiyle iş bıraktı.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

DUVAR - İstanbul’da, Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın kızı Zeynep Unakıtan’ın sahibi olduğu Telemobil Bilgi ve İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin (Telemobil) Beşiktaş Hüseyin Aycibin ve Fatih Yavuz Selim İlköğretim okullarının şantiyesinde çalışan işçiler greve gitti. İşçiler,  grev kararını ücretlerinin iki aydır ödenmemesi üzerine aldıklarını söyledi.

‘KAMU İHALESİ ALACAK KADAR BÜYÜK OLAN BİR FİRMA 40 İŞÇİNİN ÜCRETİNİ ÖDEMİYOR’

Greve çıkan işçilerden 25'i İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-Sen) üyesi. Sendikalı işçiler, dün şantiye önünde yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ödenmeyen ücretlerimiz için greve çıkıyoruz. Ücretlerimiz ödenene kadar devam edeceğiz. Telemobil firması kamu ihalesi alacak kadar büyük bir firma iken 40 işçinin ücretini ödemeyecek kadar küçük bir firma mı oldu? Buradan bütün yetkililere sesleniyoruz, greve devam ediyoruz. İnşaat işçisi köle değildir.”

‘İŞÇİLERE YEMEK DE VERİLMİYOR’

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendika (İYİ-SEN) Genel Başkanı Hasan Kırlangıç ise Telemobil şirketinin kamu ihalelerini çok rahatlıkla aldığını belirterek “Bu firmanın 4 tane devam eden şantiyesi var. Beşiktaş, Gaziosmanpaşa, Fatih ve Dolapdere'de. 1,5 yıl önce alınan bu okul ihalelerinde de firma demir fiyatları, enflasyon gibi kalemleri gerekçe göstererek işçilere ödeme yapmıyor. Patron Zeynep Hanım, zarar ettiği için ağustos ayının ücretlerde ödeyemeyeceğini söylüyor işçi arkadaşlarımıza. Hatta 3 gündür aynı gerekçelerle arkadaşlarımıza yemek de verilmiyor, kendi ceplerinden harcıyorlar” diye konuştu.

Beşiktaş ve Fatih’teki şantiyelerde bulunan İYİ-Sen üyesi işçilerin iş bıraktığını söyleyen Kırlangıç, “Firma arkadaşlara ‘yarın yatıracağız’ demiş ama asgari mi yatıracak, tamamını mı yatıracak belli değil. Biz de iki gündür uğraşıyoruz, bize net olmayan teklifler ile geliyorlar. ‘Ağustos ile eylül maaşını toplu halde ödeyeceğiz’ diyorlar. ‘Demirimi satacağım, arabamı satacağım’ gibi söylemlerle duygu sömürüsü yapılıyor” dedi.

‘HAKLARIMIZI ALANA KADAR DEVAM EDECEĞİZ’

İş bırakan işçilerden Mehmet Dilen, grev kararına dair şunları söyledi: “Yaklaşık 2-2,5 aydır paramızı alamıyoruz ve şirket sahibi ile konuştuğumuz zaman bize ‘Şu anda elimde para yok, size sadece 10 bin lira verebilirim. Geri kalanı için de uzlaşma, arabuluculuk devreye koyacağız’ diyor. Biz mağduruz. Neredeyse 3 aydır para alamıyoruz, borçlarımız var, kredilerimiz var. 10 bin lira neyimize yetsin?”

Dilen, haklarını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.