TELE1 ekibine deprem bölgesinde silahlı saldırı girişimi

Hatay'da haber takibi yapan TELE1 muhabiri Hazal Güven ve kameraman Umutcan Yitük'ün içinde bulunduğu aracın önü silahlı kişiler tarafından kesildi. Gazeteciler, olay yerinden araçla uzaklaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Hatay'ın Armutlu ilçesinden Defne ilçesine giden TELE 1 muhabiri Hazal Güven ve kameraman Umutcan Yitük'ün önü silahlı kişilerce kesildi. İki gazeteci, olay yerinden araçla uzaklaştı. Silahlı kişiler bir süre gazetecileri takip etti. Güven ve Yitük'ün, durumu polis ekiplerine bildirerek yardım istedikleri öğrenildi.

Hazal Güven Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dakikalar önce yağmacılar Defne'nin biraz yukarısında önümüzü kesti. Silah çıkardılar. Kameraman arkadaşım Umutcan, camları kapatıp manevra yapmasa başka bir şey olabilirdi. Hala ellerimiz titriyor. Bölgede güvenlik sorunu çok ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Çok ciddi" ifadelerini kullandı.

Saldırı girişimine tepki gösteren TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “Arkadaşlarımızın önünü kesen yağmacılar silah çekti. Umutcan manevra yapıp kaçmasa belki saldıracaklardı. Bölgede TELE1 ekibini koruyun. Başlarına bir şey gelirse önce iktidar sonra oradaki güvenlik güçleri sorumludur” dedi.(HABER MERKEZİ)

Etiketler deprem hatay maraş