Instagram’dan korona virüsü önlemi

Instagram, yalan paylaşımlarla mücadele için önlemler aldı: Müdahale edilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sayıları oldukça fazla olan, korona virüsü hakkında çıkan yanlış bilgileri engellemekte oldukça büyük güçlük çeken Instagram, yalan paylaşımlarla mücadele edebilmek için yeni tedbirlerini ve korona virüsü salgını süresince işe yarayacak yeni özelliklerini bugün açıkladı.

SAHTE HABERLER YAYILMASIN DİYE MÜDAHELE EDİLECEK

Instagram, geliştiricileri ile birlikte bir dizi açıklama yaptı. Açıklamaya göre, Instagram gönderileri artık daha sıkı kontrol edilecek. Bu kontrol mekanizması sayesinde Instagram, korona virüsü hakkında ortaya atılan sahte gönderilere daha yayılamadan müdahale edecek ve insanlar bu içeriklere ulaşamayacak.

Yapılan açıklamada korona virüsü salgını süresince vaktini evde geçirenlere yönelik özelliklerin tanıtımı da yapıldı. Bunlardan biri de Co-Watching olarak adlandırılan bir özellik. Co-Watching sayesinde kullanıcılar görüntülü görüşme sırasında aynı anda Instagram'da dolaşabilecek.

KORONA VİRÜSÜ HAKKINDA GIF’LER HAZIRLANDI

Geçtiğimiz günlerde Instagram, korona virüsü salgınıyla ilgili tüm efekt ve filtreleri yasakladığını duyurdu. Fakat bugün yapılan açıklamada Instagram'a korona virüsü hakkında bazı GIF'ler hazırlandığı da ifade edildi. Hazırlanan GIF'ler sosyal mesaj taşıyan ve korona virüsüne karşı korunmanın yollarını anlatan içeriklerden oluşuyor.

Instagram'ın yeni özelliklerinin uygulamaya ne zaman ekleneceği bilinmiyor. (HABER MERKEZİ)