ToTok adlı uygulama ile izinsiz ortam dinleyip video kaydettiler

Whatsapp ve Telegram gibi uygulamalara alternatif olarak sunulan program casusluk faaliyeti yürüttüğü gerekçesiyle Google ve Apple platformlarından kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Whatsapp, Telegram gibi uygulamaların kullanıcıları takip ettiğinin ortaya çıkmasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri tarafından geliştirilen ToTok isimli uygulamanın da kullanıcıları takip ettiği ortaya çıktı.

Yaygın kullanılan mesajlaşma programlarına alternatif olarak geliştirilen ToTok isimli uygulamanın kullanıcıların konumunu, yazışmalarını ve rehberini kopyaladığı anlaşıldı. The New York Times'da yer alan habere göre uygulamanın kurulum sırasında aldığı izinler sayesinde, mikrofon erişimi izniyle ortam dinlemesi; kamera izniyle de izinsiz fotoğraf ve video kaydı yaptığı belirlendi. Gelişmenin ardından uygulama Google ve Apple, platformundan kaldırıldı.

Uygulamayı geliştiren DarkMatter isimli Birleşik Arap Emirlikleri merkezli şirketin İsrail ve ABD'li eski istihbarat uzmanlarını danışmanlığında çalıştığı ve bir süredir FBI tarafından soruşturulduğu belirtildi.