Twitter özür diledi: Yanlışlıkla kullanıcıların verilerini topladık

Sosyal medya platformu Twitter, sistemsel bir sorundan dolayı kullanıcılarının verilerini yanlışlıkla topladıklarını söyledi: Bu durum yaşandığı için üzgünüz ve bir daha böyle bir hata yapmayacağımızdan emin olmak için adımlar atıyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Twitter, kendisinden kaynaklanan bir sorun nedeniyle kullanıcı verilerinin, kişiselleştirilmiş reklamlar için toplandığını açıkladı. Sosyal paylaşım ağında yaşanan sorunda verilerinin kullanımına izin vermeyen kullanıcıların dahi bilgilerinin paylaştığı bildirildi.

330 milyondan fazla kullanıcısı olan Twitter’dan yapılan 'özür' açıklamasında, "Bize güvendiniz ama biz bu konuda başarısız olduk" denildi. Buna göre, verilerin reklam ortaklarıyla paylaşılabildiği veya izinsiz topladığı bilgilere dayanarak reklamlar gösterebildiği ortaya çıktı.

Twitter’dan yapılan resmi açıklamayla ortaya çıkan ve yakın zamanda keşfedilen bu durumun 5 Ağustos Pazartesi günü çözüldüğü ifade edildi. Twitter'ın kullanılmış olabileceğini söylediği verilerin, hesap sahiplerinin ülkesi, konumu, etkleşim detayları ve kullandıkları cihazlar hakkındaki bilgileri içerdiği belirtildi. Twitter’dan yapılan açıklamada, “Tercihleriniz uygulamamız konusunda bize güvendiniz ama biz bu konuda başarısız olduk” denildi. Yaşanan bu sorunla ilgili olarak kullanıcıların Twitter'ın Veri Koruma Ofisi ile iletişime geçebileceği belirtilen açıklamada, “Bu durum yaşandığı için üzgünüz ve bir daha böyle bir hata yapmayacağımızdan emin olmak için adımlar atıyoruz" ifadesine yer verildi. (Kaynak: Habertürk)