Uygun fiyatlı elektrikli otomobiller geliyor

35 bin dolar fiyat etiketli bir elektrikli otomobil üreteceğini açıklayan Tesla'ya cevap General Motors'tan geldi. GM'nin Chevy Bolt adını verdiği elektrikli otomobil fabrika sürecine girdi ve fiyatı 30 bin dolarak belirlendi. Önümüzdeki birkaç yıl içinde uygun fiyatlı elektriki otomobil sayısında artış bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tesla'nın Model 3 adıyla uygun fiyatlı elektrikli otomobil çıkışına General Motors'tan çok hızlı bir yanıt geldi. Şirket, Chevy Bolt adını verdiği elektrikli otomobilin üretim bandına soktu. Tesla ise 2017 ortalarında müşterilerine teslim etme sözü verdiği 35 bin dolar fiyatlı elektrikli otomobilinin üretimine henüz başlamadı.

General Motors'un Chevy Bolt adlı elektrikli otomobilinin boyutu rakibine göre bir hayli küçük.

ABD'li otomobil devinin, Chevy Bolt'u sene sonuna kadar piyasaya sürmesi bekleniyor. Şirketin ilk sene için satış hedefi ise 30 bin. Tesla ise şu ana kadar 500 bine yakın Model 3 siparişi almış durumda.

Tesla'nın 35 bin dolar fiyat etiketi koyduğu elektrikli otomobili Model 3'ün 2017 ortalarında sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. Tesla'nın 35 bin dolar fiyat etiketi koyduğu elektrikli otomobili Model 3'ün 2017 ortalarında sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Chevy Bolt'un küçük boyutları sebebiyle, Amerika'da Model 3 kadar ilgi görmeyeceği tahmin ediliyor. Ancak Avrupa şehirlerinde küçük boyutlu otomobil tercih edenler için GM'nin uygun fiyatlı modeli cazip gelebilir.