Twitter’ı kim satın alacak?

Kısa süre önce medya ve teknoloji alanlarına yatırım yapan Disney, şimdi de satılacağı söylentileri olan Twitter’a yöneldi. Böylece listeye bir isim daha eklendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Toplam değeri 20 milyar dolara ulaşan Twitter’ın hisseleri Cuma günü yüzde 20 sıçradı. Google, Microsoft ve Salesforce’un satın almaya yönelik ilgisi sonrasında Twitter’ın hisse satışları artarken, yakın zamanda resmî bir teklifin gelmesi bekleniyor.

Şirketin Goldman Sachs ve Allen & Co gibi yatırım şirketleri ile konu üzerinde çalıştığı belirtilirken, bazı raporlara göre almakla ilgilenen şirketler arasında ABD merkezli operatör Verizon da var.

İŞTAH KABARTAN BİR SOSYAL AĞ

Google’ın kendi sosyal ağı Google+’ı bir türlü rayına oturtamaması, Salesforce’un yapay zeka platformuna Twitter’ın sağlayacağı katkılar, Microsoft’un LinkedIn sonrası sosyal ağ gücünü iş dünyası dışına da taşıyabilemesi, Verizon’un ise kendi içeriğini sunabilecek olması gibi faktörler bu şirketlerin satın alma iştahını açıklıyor.

Walt Disney Inc ise, teknoloji dünyası için uzak görünen bir eğlence devi. Ancak yakın zamanda Vice adlı medya ağına ve Hulu adlı internetten yayın (Netflix gibi) şirketine yatırım yaptığını unutmamak gerekiyor.

CANLI YAYIN HİZMETİ CANLANDIRDI

Twitter, şu aralar canlı yayınlarıyla da öne çıkıyor. NFL maçlarından sonra, dün Hillary Clinton ve Donald Trump arasındaki ABD Başkanlık tartışmasını da canlı yayınlayarak bu işe ısınan sosyal ağ, Disney’in sahip olduğu ABC ve ESPN kanallarının içeriği ile internet üzerinde daha da güçlenebilir. Elbette bu güç Disney’in kanallarına da faydalı olur.

Disney, aslında Twitter’ın teknoloji ortağı

Disney’in bu yıl başında beyzbol liginin yayın şirketi BAMTech’in yüzde 33’ünü 1 milyar dolar karşılığında satın almasını da unutmamalı. BAMTech, Twitter’ın NFL ve Başkanlık tartışması yayınında da teknoloji ortağı.

Tüm bu faktörleri düşününce, Disney’in Twitter’ı alması, en az diğer şirketler kadar mantıklı. Yine de, sonucu analiz ederek değil, bekleyerek göreceğiz.

Haberin kaynağı