Elektrikli cenaze arabası üretiliyor

Tesla ile Hollanda merkezli RemetzCar, yeni nesil Tesla araçlarının oluşumu konusunda bir araya geldi. İki şirket, elektrikli cenaze arabası da üretecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tesla, sürücüsüz otomobili Model S ile yaşanan kaza sonucunda bir sürücünün hayatını kaybetmesinin ardından, aracın gelişimi adına alternatif çözüm yollarına yönelmişti. Bu doğrultuda mevcut araçların yazılımlarında çeşitli iyileştirmeler yapan Tesla, şimdiki süreçte araçlara yönelik radikal değişiklikler yapma yoluna gidiyor.

Tesla, bir araya geldiği Hollanda merkezli otomobil üreticisi RemetzCar ile yeni nesil otomobillerini meydana getirecek. Engadget'ta yer alan habere göre Van der Lans & Busscher BV tarafından görevlendirilen ekip, sıfır emisyona sahip olup tamamen elektrik enerjisi ile çalışacak.

cadillac-xts-limo-hearse

Tesla Big Limos Projesi'ne benzer olarak RemetzCar tarafından geliştirilen otomobiller, Tesla Model S'in alüminyum kaplamasında 80 santimetrelik bir esneme meydana getirecek. Otomobilin çatı ve kapı görünümde oldukça büyük bir değişiklik yaratacak bu çözüm, Limuzin şeklindeki Tesla otomobillerinin oluşumuna zemin hazırlayacak.

Tesla-RemetzCar işbirliğinde geliştirilen otomobiller ayrıca cenaze otomobili olarakta hizmet verecek. Tesla'nın yeni otomobilleri 2016 Funeral Exhibition'da gösterilecek.

Haberin kaynağı