Sürücüsüz tır yılbaşında yollarda

Sürücüsüz otomobil çalışmaları pek çok alanda ses getiriyor. Uber'e bağlı Otto adlı sürücüsüz tır teknolojisinin, yeni yılın başında ticari seferlere başlaması planlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yılın bahar aylarında çiçeği burnunda teknoloji girişimi Otto, kamyonlar için satış sonrası uygulanabilecek bir sürücüsüz sürüş kiti geliştirdiğini duyurmuştu. Bu açıklamadan sadece dört ay sonra küresel taksi hizmetleri devi Uber, 680 milyon dolar ödeyerek firmayı satın aldı ve insan taşıma işine yük taşımayı da eklemek için ilk hamlesini yapmış oldu.

Sürücüsüz taksileri de trafiğe çıkarmak için tam gaz çalışan Uber, verimlilik ve güvenlik konularında kara taşımacılığında önemli fark yaratacak sürücüsüz tırların sayısını hızla artırmak istiyor.

Otto'nun kurucusu ve eski Google Maps yöneticisi Lior Ron, altı araçtan oluşan filolarını 15 tıra genişleterek önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde depo ve dükkanlara teslimat yapmaya başlayacaklarını açıkladı. Sürücüsüz tırlar Amerika yollarını arşınlarken aslında sürücüsüz olmayacaklar zira her Otto araç içinde bir şoför ve bir mühendis ile seyahat ediyor.

UBER, PAZARDAN PAY İSTİYOR

Mayıs ayında firmadan yapılan açıklama otonom sürüş sisteminin sadece otoyollar düşünülerek geliştirildiğini belirtmiş olmasına rağmen Uber, navigasyon, haritalama ve iz sürme teknolojilerini test aşamasına dahil ediyor.

Otto yetkilileri, geliştirdikleri yüksek teknolojik ürün ve hizmetlerin karasal lojistik operasyonların maliyetlerinde ciddi bir düşüş sağlayabileceğini belirtirken, Uber'in 700 milyar dolarlık kamyon/tır sektöründe dikkate değer bir oyuncu olacağını söylüyorlar.