Apple'dan, iPhone 7 Türkiye çıkış tarihi haberlerine yalanlama

Bugün haber sitelerinde iPhone 7'nin Türkiye'de 14 Ekim'de satışa çıkacağına dair yer alan haberleri Apple ofisine sorduk. Şirket temsilcisinden aldığımız bilgiye göre, Türkiye'de iPhone 7'nin piyasaya çıkışıyla ilgili henüz resmi bir bilgi ve açıklama yok.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bugün bazı teknoloji haber sitelerinde öne sürülen ve pek çok haber sitesinin de doğrulatmadan yayımladığı iPhone 7'nin Türkiye'de satışa çıkma tarihi haberi Apple tarafından yalanlandı.

İddiayı ilk ortaya atan teknoloji sitesinin, kendi yan kuruluşu üzerinden iPhone 7 önsiparişi almasını kaynak göstererek yaptığı haber kısa sürede pek çok haber sitesinde kendine yer buldu.

14 EKİM'DE ÇIKACAK HABERİ ASILSIZ

Fakat telefonla görüştüğümüz Apple yetkilisi, "Türkiye'de iPhone 7'nin piyasaya çıkışıyla ilgili kendilerine hiçbir bilgi gelmediğini, henüz resmi bir açıklama yapılmadığını, bu tarihin nereden ortaya çıktığına dair hiçbir bilgilerinin de olmadığını" tarafımıza iletti.

Söz konusu haberde kullanılan "Paylaşılan son bilgilere göre Apple iPhone 7, Apple Store'larda ve Premium Apple mağazalarında 14 Ekim tarihi itibariyle yerini alacak." ifadesinde "paylaşılan" bölümüyle ilgili kaynak gizemini koruyor. Haberin hemen devamında ise telefonların ön sipariş bağlantısı yer alıyor.