4,3 milyon otomobil geri çağırılıyor

Ölüme sebebiyet verebilecek seviyede bir hava yastığı yazılım sorununu gidermek için, 4 milyondan fazla araç geri çağırıldı. 2014-2017 yılları arasındaki tüm Buick, Chevrolet, GMC ve Cadillac araçlar bu kapsamda.

Google Haberlere Abone ol

Erdal Kaplanseren @Kaplanseren

DUVAR - Telefon üreticisi Samsung'un yeni amiral gemisi modeli Note 7'de yaşanan pini patlaması sorunu sebebiyle milyonlarca telefonun toplanması ve satışının durdurulmasının üzerinden henüz kısa bir süre geçmişken, bu defa da kara bulutlar Amerikan otomotiv devi General Motors'un üzerinde geziniyor.

Şirket, ABD'de 3,6 milyon, dünya çapında 4,28 milyon otomobilini geri çağırıyor. Önemli bir teknik sorun olarak kabul edilen gerekçe, aracın ne yaptığını algılayarak hava yastığının açılmasını kontrol eden küçük bir bilgisayarın hatalı olması. Sürüş sırasında kendiliğinden test moduna geçen bilgisayar, bu sebepten sadece hava yastığını açmamakla kalmayıp, emniyet kemerini işlevsiz kılıyor.

BU YÜZDEN 1 KİŞİ ÖLDÜ

General Motors tarafından yapılan açıklamaya göre, bu kusur sebebiyle en az bir ölüm ve üç yaralanma vakası gerçekleşti. Şirketin verdiği bilgiye göre geri çağırılan otomobillerin yazılımları ücretsiz olarak güncellenecek. Bu güncelleme işlemleri ilgili marka otomobillerin tüm bayilerinden gerçekleştirilebilecek.

Toplam rakam içinde yer alan 3,6 milyon araç şu yıllarda çıkan marka ve modellerden oluşuyor:

  • 2014-2016 Buick LaCrosse, Chevrolet SS, Chevrolet Spark EV
  • 2014-2017 Buick Encore, GMC Sierra 1500, Chevrolet Corvette, Chevrolet Trax, Chevrolet Caprice polis arabası ve Chevrolet Silverado 1500
  • 2015-2017 Chevrolet Tahoe, Chevrolet Suburban Chevrolet Silverado HD, GMC Yukon, GMC Yukon XL, GMC Sierra HD, Cadillac Escalade ve Cadillac Escalade ESV