Bilgisayar katili USB bellek satışta

Takıldığı bilgisayarı kullanılmaz hale getiren, kimilerine 'anlamsız' gözüken bu alet küçük fakat oldukça etkili. Üstelik artık herkes satın alabilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İlk olarak 2015 yılının sonbahar aylarında ortaya çıkan USB Killer (USB Katili), oldukça masum bir USB cihazı gibi gözükse de, aslında takıldığı bilgisayara elektrik yüklemesi yaparak yakan bir cihazdı.

Cihaz, Ortaya çıktığı dönemde güvenlik araştırmacıları ve USB standartları üzerinde çalışanların çevresinde epey ilgi toplamıştı. Şimdi ise USB Killer herkesin satın alabileceği bir icat hâline geldi.

usb-killer2

Bir 'test cihazı' olarak satılacak USB Killer'ın yanı sıra firma ayrıca USB Test Shield (USB Test Kalkanı) adlı bir ürün de satıyor ve bununla da USB Killer'ın yüksek voltaj saldırısına karşı cihazın direncini test edebiliyor.

BİLGİSAYARLARI ETKİSİZ HALE Mİ GETİRİYOR?

USB Killer, üretici firmasının açıklamasına göre takıldığı cihazların yüzde 95'ini çalışmaz hale getiriyor. İşin ilginç yanı, bu denli etkili bir 'USB Katili'ni kimin satın alacağı.

Muhtemelen bu ürünü sadece güvenlik uzmanları ve arkadaşlarına 'sulu' şakalar yapmak isteyenler tercih edecektir.

USB Killer ilk başta Dark Purple adlı bir Rus hacker tarafından tanıtılmıştı fakat şimdi resmi web sitesinde arkasında kimin olduğundan bahsedilmiyor. Yayınlanan basın bülteninde ise Hong Kong menşeli olma ihtimali öne çıkıyor.

usb-killer

Yüksek voltaj vererek takıldığı bilgisayarı kullanılmaz hale getiren USB Killer 'tamamen güvenilir' olarak lanse edilse de, almayı düşünen kişilere şimdiden dikkatli olmalarını öneririz. Zira güvenlik uzmanları ve donanım profesyonelleri dışında pek de kullanılası bir alet değil.

Küçük fakat etkili cihaz, yurt dışında 56 Dolar fiyat etiketiyle satışa sunulurken, kendisini durdurabilen Test Shield da 16 dolara satılıyor. Ayrıca sitede kredi kartı - PayPal seçenekleri olduğu gibi, dünyanın her tarafına da kargo ile yollanıyor.

Haberin Kaynağı