Twitter'da gece modu iOS'a da geldi

Twitter artık gözlerimizi daha az yoracak! İki ay önce Android cihazlara gelen "gece modu" özelliği artık iOS'ta da kullanılabilir durumda.

Google Haberlere Abone ol

Web sitesi ve uygulamaların çoğu tema olarak beyaz rengi kullansa da, geceleri kullanıcıların rahatsız olmaması için bazı ek tedbirler alıyor. iOS'ta "Gece Vardiyası" olarak adlandırılan ayarla, telefondaki mavi ve beyaz ışıkları sarı ve kırmızıyla değiştirmek mümkün oluyor. Benzer bir ayar Android işletim sistemli bazı telefonlarda da var.

Twitter da önemli bir adım atarak, Temmuz ayında Android cihazlara gece modunu getirmişti. Bu gece de iOS işletim sistemli cihazlarda Twitter'ın gece modu aktif hale geldi. Uygulamanın genel temasını koyu renklerle değiştiren gece modu, geceleri gözü yormayan rahat bir kullanım sunuyor. Bu mod sayesinde karanlıkta akışı okumak ve yazmak gözleri yormuyor.

Twitter uygulamasını son sürümüne güncelledikten sonra, hesap profil sayfasında yer alan Ayarlar düğmesine tıklayınca açılan "Gece modunu aç" seçeneğini işaretlemek yeterli oluyor.