Facebook paylaşımına 115 bin dolar ceza

Kişiler hakkında sosyal medya üzerinden yapılan yorumlar pek çok defa dava konusu oldu. Bu defa da bir şirket, Facebook'ta kendileri hakkında yapılan bir paylaşımı dava etti ve paylaşan kişi 115 bin dolar tazminata mahkum oldu.

Google Haberlere Abone ol

Erdal Kaplanseren @Kaplanseren

DUVAR - Sosyal medya paylaşımları başa bela olabiliyor. Özellikle kişiler hakkındaki görüşlerinizi dile getirirken dikkatli olmanızda fayda var. Bu durum markalar ve şirketler için de geçerli. Yasalar kişi haklarını koruduğu gibi, şirketler için de belli güvenceler sağlıyor. Şirket, marka ve ürünlerle ilgili paylaşımların hukuki sorunlara yol açabildiğinin son örneği Avustralya'dan geldi.

Bir kullanıcının, Nambucca'daki iki otele sahip işletme hakkında Facebook'ta yaydığı asılsız bir iddia bu duruma sebep oldu. İsmi açıklanmayan Facebook kullanıcısı, 74 yaşındaki Kenneth Rothe adlı birine ait bu otellerde çocuk istismarı yapıldığı yönünde bir iftira paylaştı.

Bu paylaşımlardan hemen sonra işlerinin durma noktasına geldiğini, paylaşımın kısa süre içinde yayılması sebebiyle sokağa çıkamayacak duruma geldiğini söyleyen otel sahibi, paylaşımı ortaya atan kişiye dava açtı.

İddiayı araştıran mahkeme, Facebook paylaşımının bir iftira olduğuna kanaat getirerek, otellerin sahibi olan Kenneth Rothe'un maddi ve manevi kaybına karşılık olarak, paylaşım yapan kişiyi 115 bin dolar ödemeye mahkum etti.