Mobil cihazları şarj eden sırt çantası

Mobil cihazların pilleri henüz günlerce dayanacak kapasiteye ulaşmadı fakat bu ihtiyaca dönük ürünler geliştiriliyor. Yeni üretilen bir çanta, içindeki telefon, tablet ve bilgisayarları şarj edebiliyor.

Google Haberlere Abone ol

Telefon, tablet ve dizüstü bilgisayar gibi mobil cihazların en büyük dertlerinden biri pil sürelerinin kısalığı. Yanımızda kablolar, taşınabilir şarj cihazları ve bilgisayarlar için devasa adaptörler taşımak zorundayız. Ünlü bilgisayar üreticisi HP, bu konuda ilginç bir çözüm geliştirdi. Telefon, tablet ve bilgisayarı şarj edebilen bir çanta geliştiren şirket, 199 dolarlık fiyat etiketiyle ürünü satışa çıkarmaya hazırlanıyor.

TELEFONU 10 DEFA ŞARJ EDİYOR

Mobil cihazları şarj edebilen "HP Powerup" adlı çantanın içinde, 22.400 mAh gücünde dev kapasiteli bir pil bulunuyor. Bu kapasitede bir pille ortalama bir akıllı telefonu 8-10 defa, ortalama bir dizüstü bilgisayarı da 1,5-2 defa şarj etmek mümkün olacak. Cihazların rahat taşınması ve kolayca şarj edilebilmesi için özel bir tasarımla hazırlanan çantanın içinde oluşabilecek sıcaklık artışı için algılayıcılar ve uyarı sistemi de bulunuyor. Aşırı ısınma durumunda çanta size alarmla bildirim gönderiyor.

Follow @kaplanseren

Etiketler şarj HP Powerup çanta