Olimpiyat Oyunları'nda Pokemon Go yok!

Rio Olimpiyat Oyunları’na katılan sporcuların en büyük sorunu Brezilya’da ‘Pokemon Go’ oynayamamaları. Olimpiyat köyü 'yaşanamaz' durumda.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  5- 21 Ağustos tarihleri arasında Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde yapılacak olan 2016 Olimpiyat Oyunları için ilk kafile cuma günü şehre ulaştı. Sporcular ve basın mensuplarından oluşan kafilenin ilk izlenimi şehrin böyle bütük bir organizasyona hazır olmadığı yönünde.

Rio de Janerio hala Zika virüsü tehlikesi altında. Siyasi huzursuzluk ve protestolar da Olimpiyatların güvenliği ile ilgili tehlike yaratıyor ancak oyuncuların Rio ile ilgili sorunları bambaşka.

Şu an sadece Amerika, Avrupa ve Asya’da bulunan Pokémon Go oyunun henüz Brezilya’ya ulaşmamış olması sporcuların yaşadığı en büyük hayal kırıklıklarının başında geliyor. Olimpiyat köyü Pokemon Go haritasında 'yaşanamaz' olarak gözüküyor.

Rio de Janerio Belediye Başkanı Eduardo Paes, temmuz ayının başlarında Nintendo’ya “Sevgili Nintendo, 2016 Olimpik Oyunları’nın başlamasına 23 gün kaldı, herkes gelmeye başladı, siz de artık gelmelisiniz” diye seslenerek Rio’da Pokémon Go’nun bir an önce başlatılması çağrısı yapmıştı. Ancak Nintendo yetkililerinden bu çağrıya bir cevap gelmedi.

Olimpiyatlara katılacak sporcuların Pokémon Go oynama şansı yok belki ama ev sahibi şehir onlar için farklı aktiviteler öngörmüş. Organizasyon dahilinde Olimpiyat komitesi oyunlara katılacak sporculara 450 bin tane prezervatif dağıtıyor, bunlardan 100 bin tanesi kadınlara özel prezervatif.(DHA)