Ordu iPhone'a geçiyor

ABD Ordusu Özel Operasyon Komutanlığı, Android'i yavaş buldukları gerekçesiyle askeriyede artık Android telefon kullanmayacaklarını bunun yerine IOS işletim sistemli Iphone 6s kullanacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Samsung Galaxy Note serisini kullanan Amerikan Ordusu aldığı yeni kararla iPhone'un 6s modeline geçeceğini açıkladı. Askerlere daha önce verilen Android Taktik Taarruz Kiti entegreli cihazlar, alınan karar doğrultusunda telefonlar iPhone 6s ile değiştirilecek, nedeni ise ordunun performans ve akıcılık ihtiyacı.

Military.com sitesinin açıklamasına göre, iPhone'un 6s modelini inceleyen yetkililer cihazı kullandıkları Android işletim sistemli Samsung cihazlara göre daha hızlı ve akıcı buldular. Alınan bu kararda kullanılan Android telefonun sık sık donmasının ve kendi kendine restart atmasının da etkili olduğu söyleniyor. Hız ve akıcılığın yanı sıra iPhone 6s'nin grafik özellikleri de asker tarafından oldukça beğenilmiş ve 'net' olarak yorumlanmış. Özel Kuvvetler Komutanlığının mobil cihazlardan diğer beklentisi ise, bir yandan konum takibi, diğer taraftan da haberleşme beslemelerini aynı anda ekranı bölerek kullanmak. Android'in bu aşamada çok sık donması, buna karşılık IOS platformunun oldukça akıcı olması da bir diğer tercih sebebi.