'Su geçirmez' sertifikalı Samsung Galaxy S7 Active su geçirdi

Cep telefonu üreticisi Samsung’un 'su geçirmez' diyerek piyasaya çıkardığı, IP68 sertifikalı modeli Galaxy S7 Active, Consumer Reports'un testini geçemedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Samsung,  Galaxy S7'nin "sağlamlaştırılmış" sürümü olan ve 1,5 metre suyun altında 30 dakika kalabilme, toz geçirmeme gibi özelliklerle sunan modeli Galaxy S7 Active modelini piyasaya sürüldü.

Modelin piyasaya sürülmesinin ardından kar amacı gütmeyen Consumer Reports adlı kuruluş su geçirmez sertifikasına sahip telefonu, bir buçuk metre derinlik simülasyonu yapan bir kapta test etti.

Yarım saat sonra sudan çıkarılan telefonun ekranının çalışmadığı ve üzerinde yeşil çizgiler oluştuğu görüldü. Telefonun kamerasının lenslerinde de kabarcıklar oluştu.

BBC Türkçe'nin haberine göre test, denemesi yapılan cihazın sorunlu olma ihtimaline karşı başka bir Galaxy S7 Active ile tekrarlandı ancak sonuç aynı çıktı.

Telefonun sahip olduğu IP68 sertifikası, sürekli su içinde kalmaya dayanabilecek cihazlara veriliyor.

Consumer Reports, altı yıl önce iPhone 4 telefonlarındaki anten sorununu ortaya çıkarmıştı. Apple hatayı kabul etmişti.

Samsung, telefonla ilgili “çok az şikayet aldığını” ve su geçirmenin garanti kapsamında olduğunu açıkladı.

Şirketin açıklamasında "Ufak bir ihtimal, hatalı bir cihaz, olması gerektiği kadar su geçirmez olabilir” denildi ve konunun araştırıldığı vurgulandı.

Haziran’da piyasa çıkan telefonun Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağı bilinmiyor.