TBMM'de ortak karar: İsrail'i en şiddetli biçimde kınıyoruz

TBMM'de grubu bulunan siyasi partiler, İsrail'in Gazze'de 500 kişiyi öldürdüğü hastane saldırısını ortak bildiriyle kınadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM'de grubu bulunan siyasi partiler, ortak bildiriyle İsrail'in Gazze Şeridi'nde hastaneye düzenlediği saldırıya tepki gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, İYİ Parti Grubu Temsilcisi Dursun Ataş ve Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin'in imzasını taşıyan bildiride şu ifadelere yer aldı: 

"TBMM, 12 Ekim 2023 tarihinde bütün parti gruplarının imzasıyla yayınlanan bildiri doğrultusunda, Filistin ve İsrail'deki gelişmeleri yakından takip etmektedir.

Gazze'de Al Ahli ve Al Mamedani hastanelerinin hedef alınması sonucu yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden ve bir o kadarının da yaralanmasından derin üzüntü duyuyoruz. İnsanlık suçu olan bu saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz.

İsrail'in Gazze halkına karşı, uluslararası hukuka ve uluslararası insancıl hukuka aykırı saldırılarını artırarak sürdürmesini esefle karşılıyoruz. Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin bütün parti grupları ve milletvekilleri olarak, bu vahşetin durdurulması için dünya parlamentolarını, uluslararası toplum ve kuruluşlarını, tutum ve inisiyatif almaya davet ediyoruz." (HABER MERKEZİ)

Etiketler TBMM Gazze İsrail