İsrail Gazze'de hastane vurdu: En az 500 ölü

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze'de El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalaması sonucu en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamas'a bağlı Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalaması sonucu en az 500 kişinin öldüğünü duyurdu.

AA'nın aktardığına göre Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalaması sonucu ölü sayısının 500'e yükseldiğini söyledi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari ise saldırıya ilişkin "Elimizde tüm detaylar yok" dedi.

Filistin Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada, saldırıda en az 200 kişinin öldüğünü kaydetmişti.

Saldırıda hayatını kaybedenler için Filistin'de 3 gün yas ilan edildi

BM, MISIR VE DSÖ'DEN TEPKİ

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırıyı şiddetle kınayarak, siviller ve sağlık tesislerine yönelik saldırıların sonlandırılması çağrısında bulundu.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel saldırıya ilişkin "Çok fazla ölü var. Orada yaşayan insanlar için sahadaki dramatik durumu gösteriyor" dedi.

Mısır da Gazze'deki saldırıyı kınanayarak İsrail'i, "toplu cezalandırma politikalarına" derhal son vermeye çağırdı.

Dünya Sağlık Örgütü de Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yapılan 'saldırıyı güçlü bir şekilde kınadığını' açıkladı. (HABER MERKEZİ)