TAKSAV'ın düzenlediği Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali devam ediyor

TAKSAV tarafından düzenlenen 9'uncu Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali sürüyor. Programın davetiyeleri ise ilgili belediyelerin kültür müdürlüklerinden temin edilebiliyor.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen “Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali” sürüyor. 13 Aralık gününe kadar sürecek festival bu yıl “Direnç” teması ile yola çıkarken, “Ötekilerin kendilerini ifadelerine alan sağlama, görünürlüklerini sahneye taşımalarının önünü açma, tiyatro ile buluşturma” gibi hedefleri olan festival, kentin her yerinde ve İzmir’in tüm sahnelerinde yerini alıyor.

Narlıdere’den Çiğli’ye, Bornova’dan Karabağlar’a, Konak’tan Yeşilyurt’a 10 gün boyunca 17 oyun, 1 konser ve 2 atölyenin planlandığı etkinlikler zincirinde, Kısa Oyun Yazma Yarışması da gerçekleştiriliyor. Festivalin açılış konserinde Chopin’den Rachmaninoff’a, Brahms’dan, Scriabin’e, Fazıl Say’a, hatta Pentagram’a kadar oldukça renkli ve kapsamlı bir repertuar sunan Dengin Ceyhan yer aldı.

DAVETİYELER BELEDİYELERİN KÜLTÜR MÜDÜRLÜKLERİNDEN SAĞLANABİLİYOR

Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali’ne, yerli, yabancı profesyonel ve amatör olmak üzere 124 oyun başvurusu yapıldı. Birbirinden değerli bu çalışmalardan pandeminin de getirdiği sınırlamalar içinde “direnç” temasına uygun olarak, ikisi yabancı, biri çocuk olmak üzere 17 oyundan oluşan festival seçkisi, Prof. Dr. Selda Kulluk Yerdelen, Zeynep Altıok, Sanat eleştirmeni Yaşam Kaya, Yönetmen ve eğitmen Polat İnangül tarafından belirlendi.

İzmirlilere tiyatro ve sanat dolu 10 gün yaşatma hedefine sahip TAKSAV Festival ekibince düzenlenen programda yer alan oyunlar ve atölyeler ise ücretsiz. Oyunlarla ilgili davetiyeler belediyelerin kültür müdürlüklerinden sağlanabiliyor. (DUVAR)